12 uurs zorg via het 24 Uurs Zorgloket

Bij het 24 Uurs Zorgloket bemiddelen wij bij 24 uurs zorg aan huis. Dit doen wij wanneer mensen niet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Echter is 24 uurs zorg is niet in alle gevallen de passende oplossing. In sommige gevallen is 12 uurs zorg of nachtzorg een beter passende oplossing. Ook in dat geval kunnen wij u helpen. Naast 24 uurs zorg aan huis, bieden wij ook 12 uurs zorg aan huis. Dit betekend dat er alleen overdag of alleen ’s nachts een zorgverleenster in huis aanwezig is. De zorgverleenster biedt begeleiding, toezicht en ondersteuning bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Hierdoor blijft de zorgbehoevende grotendeels zelfstandig en worden eventuele familie, vrienden of mantelzorg ontzorgt.

Dus wanneer u op zoek bent deze vorm van zorg in de vorm van ondersteuning, toezicht en begeleiding bij alle dagelijkse levensverrichtingen, bent u bij ons aan het juiste adres. Meer weten? Lees hier meer wat het 24 Uurs Zorgloket doet.

*Let op: Wanneer voorbehouden en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan blijft hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg verantwoordelijk.

12 uurs zorg

Zorgindicatie voor 12 uurs zorg

Om in aanmerking te komen voor 12 uurs zorg via het 24 Uurs Zorgloket, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. In een zorgindicatie staat beschreven waar u hulp/zorg bij nodig heeft. U kunt de zorgindicatie aanvragen via het CIZ. In ons stappenplan leest u hoe het aanvragen van een zorgindicatie in zijn werk gaat.

12 uurs zorg betaalbaar uit PGB

Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) kunt u de zorg volledig betalen vanuit dit budget. In ons stappenplan leest u meer over het aanvragen van een persoonsgebonden budget.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een PGB of de zorg zelf wilt betalen, dan gelden onze reguliere tarieven. Bekijk onze tarievenpagina.

Contact

Wilt u meer weten over het 24 Uurs Zorgloket of heeft u nog vragen?  Neem gerust eens contact op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.