Mantelzorg combineren met een baan

30% van de werkende mantelzorgers heeft moeite met combinatie.

Bron: Nos.nl, 2019.

Op werk even bellen met de arts van je moeder of in de pauze naar huis snellen om te kijken of alles nog goed gaat. Bijna twee miljoen mensen in Nederland combineren een baan met het verlenen van mantelzorg. Zo’n 30 procent van de werkende mantelzorgers heeft moeite met die combinatie, blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

“Deze groep ervaart veel tijdsdruk en geeft het leven een substantieel lager cijfer dan gemiddeld”, vertelt onderzoekster Alice de Boer. Zij en haar team onderzochten 3800 werkenden, van wie 1100 mantelzorgers. De mantelzorgers die een lagere kwaliteit van leven ervaren, verlenen vaak intensieve zorg. “Dan gaat het om acht uur zorg per week of meer.” Zo’n 400.000 mensen in Nederland verlenen intensieve zorg naast een baan van twaalf uur per week of meer.

Alternatief voor mantelzorg bij 24 Uurs Zorgloket

Dat mantelzorg een zware en tijdrovende taak is, weten wij bij het 24 Uurs Zorgloket maar al te goed. Om die reden bieden wij mogelijk een oplossing, waardoor mantelzorgers (en naaste familie en/of vrienden) ontzorgt worden. Bij het 24 Uurs Zorgloket bemiddelen we bij 24 uurs zorg aan huis. Door 24 uurs zorg aan huis, aan te bieden, ontzorgen wij mantelzorgers. Er komt een zorgverleenster bij de zorgbehoevende inwonen. De zorgverleenster houdt 24 uur per dag toezicht en biedt de begeleiding die nodig is om alle dagelijkse levensverrichtingen te kunnen blijven uitvoeren. Denk hierbij aan opstaan, aankleden, boodschappen doen en het maken van een uitstapje.

Op die manier houden mantelzorgers tijd over en kunnen zij samen met de zorgbehoevende weer genieten van de mooie momenten samen. De ervaring leert dat voor deze mensen de kwaliteit van leven weer een stuk hoger wordt.

Meer weten? Lees hier wat wij precies doen en hoe wij te werk gaan.

*Let op: wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, blijft hiervoor de thuiszorg verantwoordelijk.

Betaalbaar vanuit PGB 

Wist u dat de 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding via het 24 Uurs Zorgloket in bijna 100% van de gevallen volledig te betalen is vanuit het persoonsgebonden budget? Dit is een budget waarmee u zelf zorg kunt inkopen bij een aanbieder naar keuze. Naast dat het mantelzorgers meer tijd oplevert, kost het u dus niets extra’s!

Lees hier hoe u een pgb kunt aanvragen en of u in aanmerking komt.

Contact 

Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.

U kunt ook een kennismakingsafspraak met ons inplannen, ook dit is geheel vrijblijvend!

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday