ADL zorg

ADL zorg staat voor zorg bij algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit zijn verrichtingen die mensen in het dagelijks leven uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, aankleden of eten koken. Binnen de zorg gebruiken we de ADL om in kaart te brengen in hoeverre een persoon nog zelfredzaam is.

Bij 24 Uurszorgloket bieden we ondersteuning en persoonsgerichte zorg voor mensen die niet meer geheel zelfstandig kunnen wonen. Onze ADL-zorgdiensten zijn zo ingericht om het leven thuis comfortabel te maken. Op deze pagina vertellen we u meer over ADL zorg.

ADL zorg: algemene dagelijkse levensverrichtingen 

ADL zorg biedt essentiële ondersteuning bij dagelijkse activiteiten die noodzakelijk zijn voor dagelijks leven en zelfzorg. Het biedt hulp waar dat het hardst nodig is, van persoonlijke hygiëne tot aan het ondersteunen bij huishoudelijke activiteiten. Bij 24 Uurszorgloket richten we ons altijd op het welzijn van onze cliënten, zij ontvangen de ondersteuning die zij nodig hebben om thuis te blijven wonen.

Wij proberen cliënten altijd te activeren en te stimuleren. Als de cliënt niet meer zelfstandig kan koken, maar wel zelfstandig de aardappels kan schillen dan zullen onze zorgverleners de cliënt stimuleren om actief mee te doen.  

Welke werkzaamheden vallen onder ADL zorg?

Onze zorgverleners bieden ondersteuning en begeleiding bij algemene dagelijks levensverrichtingen (ADL). Maar welke werkzaamheden behoren tot ADL zorg? 

  • Ondersteuning bij lichaamsverzorging;
  • Ondersteuning bij het huishouden;
  • Hulp bij het opstaan en naar bed gaan;
  • Aan- en uitkleden;
  • Ondersteuning bij het maken van uitstapjes (denk aan het maken van een wandeling);
  • Het verzorgen van boodschappen en maaltijden;
  • De rol van gastvrouw of gastheer bij visite;
  • Eventueel het verzorgen van lichaamsbeweging ter ondersteuning van de therapeut;
  • Begeleiding bij het onderhouden van sociale contacten. 

Heeft u een vraag over bepaalde werkzaamheden? Of twijfelt u of bepaalde werkzaamheden wel of niet kunnen worden uitgevoerd door onze zorgverleners? Neem gerust contact met ons op! 

Kom ik in aanmerking voor ADL zorg?

Er zijn verschillende situaties waarin ADL zorg via 24 Uurszorgloket mogelijk is. Om in aanmerking te komen om de zorg vergoed te krijgen dient u in ieder geval in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Deze kunt u aanvragen via het CIZ. Leer hier hoe het aanvragen van een CIZ-zorgindicatie in zijn werk gaat.

Contact

Heeft u vragen over ADL zorg, of wilt u meer weten over hoe 24 Uurszorgloket uw dierbaren kan ondersteunen? Samen zoeken we naar de mogelijkheden die het beste bij uw situatie past. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Contact »