Alzheimer en dementie

Alzheimer Nederland ontwikkelde webpagina speciaal voor mensen met Dementie!

Omdat is gebleken dat mensen die lijden aan dementie, behoefte hebben aan meer informatie en sociaal contact ontwikkelde Alzheimer Nederland een speciale webpagina voor mensen met dementie. Op deze webpagina is onder andere informatie te vinden over de diagnose, hulp bij dementie en hoe je moet omgaan met dementie. Bijzonder aan deze pagina is dat hij tot stand is gekomen in samenwerking met mensen die lijden aan dementie. Met deze mensen is gekeken naar wat de inhoud en opmaak van de pagina zou moeten zijn. Daarnaast is er ook rekening gehouden met het websitegedrag van mensen met dementie. Op basis van de uitkomsten is daarom een pagina ontstaan met de volgende kenmerken:

  • Op de pagina zijn veel foto’s te vinden om het aantrekkelijk en herkenbaar te maken;
  • De pagina’s zijn kort, zodat men weinig hoeft te scrollen;
  • Er worden korte zinnen gebruikt, zodat mensen het eenvoudig kunnen lezen;
  • Er worden filmpjes gebruikt waar mensen met dementie aan het woord zijn;
  • Op iedere pagina is een terug-knop te vinden, waardoor mensen niet ‘verdwalen.

Daarnaast hebben mensen die lijden aan dementie ook de mogelijkheid om ervaringen van anderen te lezen en hun eigen ervaringen te delen.

Uiteraard vinden wij dit een super mooi initiatief. Wilt u de pagina met eigen ogen bekijken? Bekijk hier de webpagina speciaal ontwikkelt voor mensen met dementie.

Wanneer mensen lijden aan dementie is het in het ergste geval niet mogelijk om zelfstandig thuis te blijven wonen, omdat ondersteuning, begeleiding en zorg noodzakelijk is. Het 24 Uurszorgloket biedt in dat geval de oplossing. Wij bemiddelen bij 24 Uurs zorg aan huis. Er komt een zorgverlener wonen die ervoor zorgt dat er op elk moment van de dag de juiste zorg, ondersteuning en begeleiding aanwezig is. dit zorgt er voor dat de vertrouwde omgeving niet verlaten hoeft te worden. Iets wat voor mensen die lijden aan dementie een positieve invloed kan zijn. De bemiddeling bij 24 uurs zorg aan huis is daarbij in nagenoeg alle gevallen volledig te betalen vanuit het Persoonsgebonden Budget (Lees hier wat een persoonsgebonden budget is).

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust eens contact met ons op. Dit kan via 0800-6444444 of via info@24uurszorgloket.nl. Ook kunt u een geheel vrijblijvende afspraak met ons inplannen.