24 Uurs Zorgloket: bemiddelaar begeleiding bij dementie thuis

begeleiding dementie thuisHet 24 Uurs Zorgloket is bemiddelaar bij begeleiding, zorg en ondersteuning voor mensen die lijden aan dementie. Het 24 Uurs Zorgloket bemiddelt en zorgt er op die manier voor dat er een zorgverleenster bij de zorgbehoevende thuis komt inwonen. De zorgverleenster biedt vervolgens de benodigde begeleiding, ondersteuning en zorg aan. Door dit te doen zorgen wij ervoor dat mensen die lijden aan dementie langer en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Uit onderzoek is gebleken dat thuis blijven wonen een positieve invloed heeft op de gezondheid. Daarnaast ontzorgen wij naaste familie, vrienden en eventuele mantelzorgers. Zij zijn niet langer verantwoordelijk voor de zorg en kunnen daardoor, samen met de zorgbehoevende, weer genieten van de mooie dingen in het leven.

Lees hier meer over wat het 24 Uurs Zorgloket doet.

De zorgverleensters

Bij het 24 Uurs Zorgloket zetten wij zorgverleensters in die begeleiding bieden bij dementie thuis. Zij begeleiden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen. Onder algemene dagelijkse levensverrichtingen verstaan wij bijvoorbeeld opstaan, aankleden, eten koken, boodschappen doen of het maken van uitstapjes ter ontspanning.

Lees hier meer over de algemene dagelijkse levensverrichtingen.

*Let op: wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van medicijnen), dan dient hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg ingeschakeld te worden.

Zorgindicatie aanvragen

Wanneer u op zoek bent naar iemand die begeleiding bij dementie aan huis kan bieden, dan dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Een zorgindicatie geeft weer op welke zorg u recht heeft en welke zorg u nodig heeft.

Lees hier hoe het aanvragen van een zorgindicatie in zijn werk gaat.

Kosten begeleiding dementie thuis

Voor gemiddeld €110,- per dag heeft u 24 uurs toezicht en begeleiding in huis. Dit bedrag is in nagenoeg alle gevallen volledig te betalen vanuit het PGB. Het PGB is een budget waarmee u zelf zorg in kunt kopen.

Lees hier meer over het aanvragen van een PGB.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze diensten, wanneer u niet in het bezit bent van een PGB.

Bekijk hier ons tarievenoverzicht of vraag vrijblijvend een kostenoverzicht aan.

Contact

Meer weten over de bemiddeling bij begeleiding dementie thuis? Neem contact met ons op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.