Begeleidingsvormen zorg: 24 uurs zorg aan huis

Binnen de zorg bestaan er verschillende vormen van begeleiding, ondersteuning en toezicht. Wanneer u ouder wordt, of lijdt aan een bepaalde aandoening (denk aan dementie, COPD, parkinson of MS), kunt u ervoor kiezen begeleidingsvormen zorgom een verzorgingstehuis of de thuiszorg in te schakelen. In het geval van het 24 Uurs Zorgloket bemiddelen wij bij 24 uurs zorg aan huis. Deze vorm van begeleiding, ondersteuning en toezicht is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Deze vorm van begeleiding is er op gericht om mensen zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving te laten wonen. De praktijk wijst uit dat dit bevorderlijk is voor de kwaliteit van leven.

Door te bemiddelen bij 24 uurs zorg aan huis, zorgen wij ervoor dat er een zorgverleenster bij u of uw naasten komt inwonen. De zorgverleenster houdt vervolgens 24 uur per dag toezicht. 7 uur daarvan biedt de zorgverleenster de benodigde ondersteuning en begeleiding. Dit doen de zorgverleensters bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Denk hierbij aan aankleden, boodschappen doen, eten koken of het huishouden.

Lees hier meer over wat wij doen.

Wat kost deze begeleidingsvorm binnen de zorg?

Het grote voordeel van deze begeleidingsvorm van zorg, is dat hij in nagenoeg alle gevallen volledig te betalen is vanuit het persoonsgebonden budget. Dit is een budget waarmee u zelf zorg kunt inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze. Dit zou dus het 24 Uurs Zorgloket kunnen zijn.

Mocht u ervoor kiezen om 24 uurs zorg uit uw eigen budget te betalen, dan heeft u bij het 24 Uurs Zorgloket al 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding aan huis, vanaf €110,- per dag.

Bekijk hier ons volledige tarieven overzicht.

CIZ zorgindicatie

Om in aanmerking te komen voor deze begeleidingsvorm binnen de zorg, dient u in het bezit te zijn van een CIZ zorgindicatie. Dit is een document welke u kunt aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg. Hierin staat beschreven op welke zorg u recht heeft.

Lees hier meer over het aanvragen van een zorgindicatie.

Contact

Wilt u meer weten over wat wij doen? Neem contact met ons op via 0800-8444444 of info@24uurszorgloket.nl.