Bemiddeling bij 24 uurs zorg

24 uurs thuiszorgBij het 24 Uurszorgloket bemiddelen we bij 24 uurs thuiszorg aan huis. Dat wil zeggen dat wij ervoor zorgen dat er een zorgverleenster 24 uur per dag komt inwonen. De zorgverleenster zal ondersteuning en begeleiding bieden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen. *Let op: wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan blijft de daadwerkelijke thuiszorgorganisatie verantwoordelijk.

Wanneer bemiddeling bij 24 Uurs zorg aan huis? 

Wij bemiddelen bij 24 uurs thuiszorg om ervoor te zorgen dat mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wanneer mensen ouder worden of lijden aan een bepaalde aandoening (denk aan dementie, COPD of Parkinson), dan is zelfstandig wonen in sommige gevallen niet meer mogelijk. Om te voorkomen dat mensen naar een verzorgingstehuis moeten, bieden wij deze oplossing. Daarnaast bieden wij naaste familie en/of vrienden uitkomst. Zij worden ontlast en hebben geen omkijken naar de (mantel)zorg. Samen met de zorgbehoevende kunnen zich focussen op de mooie dingen in het leven.

Lees hier in welke gevallen 24 uurs thuiszorg mogelijk is. 

Zorgindicatie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor deze vorm van zorg, dient de zorgbehoevende in het bezit te zijn van een zogenaamde zorgindicatie. In de zorgindicatie staat beschreven op welke zorg men recht heeft en wat de hoeveelheid zorg dient te zijn. Een zorgindicatie is aan te vragen bij het CIZ.

Lees hier meer over het aanvragen van een zorgindicatie.

Wat kost 24 uurs thuiszorg? 

De bemiddeling bij 24 uurs thuiszorg kost u in principe niets. Het is namelijk zo dat, vanaf ZZP zorgindicatie 5, de zorg volledig betaald kan worden vanuit het persoonsgebonden budget. Het persoonsgebonden budget is een budget waarmee u zelf zorg kunt inkopen.

Ook wanneer u niet in het bezit bent van een zorgindicatie is het mogelijk om gebruik te maken van onze diensten. In dit geval gelden voor u onze reguliere tarieven.

Lees hier meer over het aanvragen van een persoonsgebonden budget.

Vraag direct uw persoonlijke kostenoverzicht aan.

Contact 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op via 0800-6444444 of mail naar info@24uurszorgloket.nl.