Deze arts ontdekte hoe het leven met zware dementie draaglijk kan worden!

Arts ontdekt hoe leven met dementie draaglijk kan worden

Bron: De Correspondent, 2017

We kunnen het leven van mensen met dementie draaglijker maken als we beter begrijpen waardoor hun gedrag wordt veroorzaakt. Dementiedeskundige Anneke van der Plaats verdiepte zich in het brein en komt met onverwachte oplossingen.

Bij het 24 Uurs zorg bemiddelen wij bij de 24 uurs zorg voor onder andere dementie. De zorgverleensters die wij inzetten nemen de dagelijkse begeleiding en ondersteuning op zich. Zij helpen met opstaan, aankleden, huishouden, boodschappen en doen en eten koken. Daarnaast ontzorgen wij mantelzorgers en naasten familie, zodat zijhun dagelijkse leven weer zoveel mogelijk kunnen op pakken (Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen (zoals het toedienen van medicijnen) noodzakelijk zijn, dan dient hiervoor een thuiszorgorganisatie ingeschakeld te worden.).

De zorgverleensters die wij inzetten komen bij uw naasten inwonen. U naasten kunnen daardoor in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven wonen. Uit het artikel blijkt dat dit voor mensen met dementie bevordelijk kan werken. U leest het volledige artikel hier.

In nagenoeg alle gevallen kunt u de bemiddeling bij 24 uurs zorg volledig betalen vanuit het Persoonsgebonden Budget. Hoe u een PGB kunt aanvragen leest u hier. Om in aanmerking te komen voor een Persoonsgebonden budget, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. U leest hier hoe u een zorgindicatie kunt aanvragen.

Heeft u andere vragen of wilt u direct een (familie) afspraak met ons inplannen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier, 0800 – 6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl