Hoe denken politieke partijen over PGB?

Het PGB en politieke partijen

(Bron: Per Saldo, maart 2017)

De 24 uurs zorg van het 24 Uurszorgloket is in bijna alle gevallen volledig betaalbaar vanuit het Persoonsgebonden Budget. Zoals iedereen wel weet zijn 15 maart 2017  de Tweede Kamerverkiezingen. Per Saldo heeft 11 politieke partijen (die in het hele land meedoen) benaderd om te kijken hoe zij tegen het PGB aan kijken. Welke standpunten hebben de politieke partijen als het gaat om het pgb en persoonsvolgende financiering? En hoe ziet volgens hen de toekomst eruit als het gaat om eigen regie? Per Saldo zocht het uit.

Elf partijen beantwoorden vijf vragen omtrent het PGB

In aanloop naar de landelijke verkiezingen op 15 maart heeft Per Saldo alle politieke partijen die op het stembiljet staan aangeschreven met een 5-tal vragen. De vragen gaan over het pgb, persoonsvolgende financiering en eigen regie. Van alle partijen hebben er 10 hun antwoorden binnen de reactietermijn naar ons teruggestuurd. Het CDA heeft daarna als elfde partij alsnog de vragenlijst teruggestuurd.

Bepaal uw eigen keuze

Per Saldo geeft geen stemadvies, maar wil u informeren en geeft u zelf de mogelijkheid om uit te zoeken welke standpunt u het meeste aanspreekt.

PGB niet ter discussie!

Het pgb staat bij geen enkele partij ter discussie, het wordt door alle partijen gezien als een volwaardige manier om zorg te regelen. Wat het PGB betreft kunt u dus met een gerust hart gaan stemmen. Men staat er volledig achter.

Wat de verschillende politieke partijen exact gereageerd hebben kunt u hier lezen.