Huishoudelijke hulp met behulp van PGB

Ontvangt u een PGB en bent u op zoek naar een huishoudelijke hulp? De 24 uurs zorg aan huis via het 24 Uurs Zorgloket biedt u mogelijk uitkomst. Het 24 Uurs Zorgloket is bemiddelaar bij 24 uurs zorg aan huis. Op die manier zorgen wij ervoor dat mensen langer zelfstandig, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Er komt een zorgverleenster inwonen die ondersteuning biedt bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Hier bij kunt u denken aan opstaan, aankleden, eten koken en het huishouden doen. In bijna alle gevallen is deze bemiddeling bij zorg aan huis volledig betaalbaar vanuit het PGB (persoonsgebonden budget). Wanneer dit het geval is, heeft u geen extra kosten aan een huishoudelijke hulp.

Lees hier meer over wat wij doen en over de alle dagelijkse levensverrichtingen.

huishoudelijke hulp pgb

PGB aanvragen

Wanneer u op zoek bent naar een huishoudelijke hulp en nog niet in het bezit bent van een PGB, dan leest u in ons uitgebreide stappenplan hoe u een PGB kunt aanvragen. Wanneer u in het bezit bent van een PGB kunt u zelf uw zorg inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze.

Bekijk hier het stappenplan voor het aanvragen van een persoonsgebonden budget.

In onze tarieventabel kunt u de vergoedingen vanuit de WLZ voor het PGB 2021 bekijken.

Zorgindicatie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor 24 uurs zorg aan huis (huishoudelijke hulp) via het 24 Uurs Zorgloket, dient u in het bezit te zijn van een zogenaamde zorgindicatie. In een zorgindicatie staat beschreven op welke zorg/hulp u recht heeft en wat de hoeveelheid van de zorg/hulp dient te zijn. Het aanvragen van een zorgindicatie verloopt via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). In ons stappenplan kunt u lezen hoe het aanvragen van een zorgindicatie in zijn werk gaat.

Bekijk hier het stappenplan voor het aanvragen van een zorgindicatie.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden via het 24 Uurs Zorgloket? Neem contact op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24Uurszorgloket.nl.