Verzorging nodig en thuis blijven wonen


inwonende 24 uurs zorg

De meest voorkomende problemen waarmee ouderen te maken krijgen, als gevolg van ouderdom en chronische aandoeningen, zijn eenzaamheid en functioneringsproblemen. Zelfstandig thuis wonen kan lastig worden naarmate de problemen en ernst van eventuele aandoeningen toenemen. In de praktijk (en op basis van ervaring) merken wij dat hulpbehoevende, ondanks hun gebreken, graag in hun vertrouwde woon- en leefomgeving willen blijven wonen. Naast dat hulpbehoevenden er tegenop zien om in een verpleegtehuis te gaan wonen is het anno 2020 ook niet meer vanzelfsprekend dat dit direct mogelijk is. Volgens het Zorginstituut Nederland waren er in december 2019, 16.711 mensen in afwachting van een plek in een verpleeghuis. Verpleeghuizen kennen lange wachtlijsten. Wanneer u samen wilt blijven wonen met uw partner, wordt de zoektocht nog ingewikkelder. Indien u of uw naaste dermate hulpbehoevend is, dat ook de zorgmomenten van de reguliere thuiszorg onvoldoende zijn, dan kan de inzet van een zorg au-pair als een goed alternatief dienen.

Zodra u of uw naaste in de situatie terecht bent gekomen dat zelfstandig wonen in de vertrouwde woon- en leefomgeving niet meer mogelijk is, dan biedt het 24 Uurs Zorgloket uitkomst. Als bemiddelaar in de inwonende 24 uurs zorg, begeleiden wij Nederlandse cliënten in hun zoektocht en aanvraag naar een inwonende zorg au-pair. Wij zetten zorgverleners in uit omringende EU-landen, die kunnen voldoen aan de hulpvraag van u of uw naaste. Inmiddels zijn er honderden cliënten die naar tevredenheid zorg hebben ingekocht via het 24 Uurs Zorgloket. Lees hier referenties van onze cliënten.

Zorgverleners uit omringende EU-landen

Naast zorginstellingen uit Polen en Italië, werken wij samen met Portugese zorginstellingen die geaccrediteerd zijn door de Portugese regering. De zorgverleners van de zorginstellingen zijn hooggekwalificeerd en ervaren professionals in hun vakgebied. Zij beheersen daarnaast de Engelse en/of Duitse taal. 

Wat kost inwonende 24 uurs zorg?

Wie denkt dat inwonende 24 uurs zorg alleen voor rijke mensen is weggelegd heeft het verkeerd: mits de juiste indicatie is dit type zorg voor iedereen toegankelijk. De zorg is namelijk in bijna 100% van de gevallen volledig te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Onze zorgcoördinatoren vertellen u hier telefonisch of middels een fysieke afspraak graag meer over.

Lees hier meer over het persoonsgebonden budget of plan vrijblijvend een afspraak met ons in.

Contact

Heeft u nog vragen over deze vorm van zorg, onze werkwijze of eventuele kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.