Kwart ouderen in verpleeghuis komt nauwelijks buiten!

Bron: Nos.nl (2017)

Een kwart van de ouderen in een verpleeghuis komt naar eigen zeggen zelden of nooit buiten. Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft ouderen gevraagd hoe ze het hebben in zo’n zorginstelling.

Bijna de helft van de bewoners van verpleeghuizen zegt dat ze vaker naar buiten willen, maar een wandeling of een boodschap lukt niet altijd meer. Dat kan verschillende oorzaken hebben: soms is er niemand die hen kan halen en brengen, maar ook gezondheidsproblemen werpen een barrière op.

De ouderen die weinig buitenkomen, krijgen ook minder vaak bezoek, blijkt uit het onderzoek.

Overigens wonen steeds minder ouderen in zo’n zorginstelling, omdat mensen steeds langer blijven thuiswonen. Op dit moment wonen er ruim 100.000 ouderen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Meer dan de helft van hen is een vrouw van 80 jaar of ouder.

Thuis blijven wonen met het 24Uurszorgloket!

Het is spijtig om te lezen dat bewoners van verpleeghuizen niet zo vaak naar buiten kunnen als ze graag zouden willen. Door te bemiddelen bij particuliere 24 uurs zorg aan huis, bieden wij mensen de mogelijkheid om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Er komt een zorgverleenster bij de zorgbehoevende inwonen en deze biedt 24 uur per dag toezicht en begeleiding bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Hier onder vallen activiteiten als opstaan, aankleden, boodschappen doen en eten koken. Maar ook het maken van een uitstapje of wandeling hoort hierbij (wanneer voorbehouden- en ricicovolle handelingen noodzakelijk zijn, zoals het toedienen van injecties, dan dient hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg ingeschakeld te worden).

Door de 24 uurs toezicht en begeleiding kunnen mensen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en hoeven zij de voor hun gewende patronen niet te veranderen. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Klik dan hier. Heeft u andere vragen of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op.

24 uurs zorg