Mantelzorgers overbelast door bezuinigingen

Mantelzorgers overbelast

Uit onderstaand nieuwsartikel blijkt dat Nederland er een nieuwe vorm van zorg bij heeft gekregen, de overbelaste mantelzorgers. Allemaal mensen die het erg zwaar hebben vanwege de zorg voor een partner, ouder, broer of zus.

Het 24 Uurs Zorgloket kan hier uitkomst bieden voor u en uw naasten. Wij bemiddelen in zeer betaalbare thuiszorg en helpen mensen om zelfstandig thuis te blijven wonen. Onze vakkundige zorg-au-pairs zijn gespecialiseerd in werkzaamheden die alles te maken hebben met thuiszorg, mantelzorg en verpleegzorg. Wilt u meer informatie over onze zorg en onze zorg-au pairs, dan kunt u contact met ons opnemen.

Bron: Telegraaf 8 november 2015

‘Mantelzorgers overbelast door bezuinigingen’

Brabant telt tienduizenden overbelaste mantelzorgers. Dat laten zorgorganisatie ZuidZorg en de GGzE weten aan Omroep Brabant. Mede door de bezuinigingen in de zorg neemt de druk op mantelzorgers toe. Sommigen zijn zestien uur per dag, zeven dagen per week, bezig met het verzorgen van een familielid.

De druk zorgt voor psychische klachten bij mantelzorgers en die variëren van oververmoeidheid tot lusteloosheid en depressiviteit. “Alleen al in Eindhoven en Veldhoven zijn tussen de 5000 en de 5500 overbelaste mantelzorgers”, zegt Hubert Cornelis van ZuidZorg Extra. “Het gaat om mensen die het erg zwaar hebben vanwege de zorg voor een partner, ouder, broer of zus.”

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday