Mensen met pgb nog steeds niet geïnformeerd

Mensen met PGB nog iet op de hoogte

Het 24 Uurszorgloket houdt net als u de laatste ontwikkelingen over veranderingen in de zorg (o.a. persoonsgebonden budget) bij. Wij vinden het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van deze nieuwe ontwikkelingen, zeker om u te helpen met een passend advies. Daarom zijn wij zaterdag 15 november bij een bijeenkomst van de Helpende Hand in Gouda waar dit onderwerp centraal staat.

Bron: Telegraaf woensdag 29 oktober 2014.

Twee maanden voor het ingaan van de veranderingen in het persoonsgebonden budget (pgb), zijn 50.000 mensen nog steeds niet op de hoogte van wat er allemaal voor hen gaat veranderen. Dat stelt Per Saldo, belangenvereniging van mensen met een pgb woensdag.

Boekhouding, Bill, Facturering

Het gaat niet over alle pgb-houders, maar over mensen die persoonlijke verzorging of verpleging nodig hebben, een groep van 50.000 mensen. Zij kopen nu verzorging of verpleging in uit de AWBZ, maar dat gaat over naar de zorgverzekeraars. „Ze hebben nog steeds geen brief gekregen met hoe hun zorg straks geregeld wordt. Niet van de overheid en ook niet van de zorgverzekeraars”, aldus een woordvoerster van Per Saldo.

Volgens Zorgverzekeraars Nederland staat een brief in de steigers, maar moeten de laatste details nog worden uitgewerkt. „Zorgvuldigheid gaat wat ons betreft boven snelheid”, zei een woordvoerder woensdag.

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday