Oplichters doen als SVB-medewerkers

Oplichters geven zich uit als SVB-medewerkers

In onderstaand nieuwsbericht leest u meer over het thema dat steeds meer oplichters zich uitgeven als SVB-medewerkers. Het is dan ook goed te weten dat wanneer er medewerkers van het SVB op bezoek komen, dit altijd schriftelijk van te voren wordt aangekondigd.

Ook wanneer mensen een huisbezoek van het Zorgkantoor krijgen wordt dit altijd schriftelijk ruim van te voren aangekondigd. Het is dus erg belangrijk om nooit zomaar iemand binnen te laten die zich uitgeeft als medewerker van het SVB of Zorgkantoor wanneer men hier geen aankondiging middels een brief van hebben gehad.

Bron: Per Saldo 25 augustus 2016

De SVB heeft meldingen ontvangen van budgethouders die thuis zijn bezocht door personen die zich voordoen als medewerkers van de SVB. Zij proberen budgethouders vertrouwelijke gegevens afhandig te maken. Ook zijn budgethouders telefonisch benaderd met het verzoek persoonlijke gegevens door te geven. De SVB zal echter nooit om inloggegevens van Mijn PGB vragen aan budgethouders of vertegenwoordigers. Huisbezoeken worden alleen onder speciale voorwaarden uitgevoerd. Welke dat zijn leest u op de pagina Huisbezoeken op de website van de SVB.

Wat kunt u doen tegen deze oplichtingspraktijken?

Als u twijfelt aan de bedoelingen van een beller of bezoeker kunt u zelf contact opnemen met de SVB via telefoonnummer 030 – 264 8200 en naar de betreffende persoon vragen. Wanneer hij of zij niet bij de SVB blijkt te werken kunt u meteen telefonisch melding maken van vermoedelijke fraude. De afdeling DPGB heeft een fraudeteam dat per e-mail te bereiken is via fraudemeldingpgb@svb.nl.