Doelstelling: langer thuis blijven wonen

24 uurs zorg in huis

langer thuis

Bij het 24 Uurs zorgloket is de belangrijkste doelstelling om mensen langer thuis te laten blijven wonen. In de meeste gevallen komt dit de kwaliteit van leven ten goede. Wanneer mensen ouder worden of lijden aan een aandoening is zelfstandig thuis wonen in bepaalde gevallen niet meer mogelijk.

Omdat mensen het liefst zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen, wordt vaak de hulp en zorg ingeschakeld van mantelzorgers. Langer thuis wonen wordt op die manier toch mogelijk. Echter is deze oplossing niet altijd beschikbaar, wijst de praktijk anders uit of is de

zorgbehoefte groter dan gedacht.

Lastige dilemma’s die kopzorgen geven en praktisch niet uitvoerbaar zijn. Bij het 24 Uurs Zorgloket bieden wij een passende en betaalbare oplossing voor dit probleem.

Langer thuis wonen dankzij het 24 Uurs Zorgloket

Het 24 Uurs Zorgloket bemiddeld bij 24 uurs zorg in huis.
Ons doel is om iedereen zo lang mogelijk in zijn of haar eigen woning te kunnen laten wonen, onder begeleiding en toezicht van een inwonende zorgverleenster. Wij ontzorgen de directe omgeving zoveel mogelijk.

Vanuit deze gedachte is het 24 Uurs Zorgloket opgericht. Want wij zien dat de mensen steeds vaker behoefte heeft aan zorg (bijvoorbeeld wassen, strijken, koken, persoonlijke verzorging, gezelschap) en een bepaalde groep ook eenzaam is. Dat legt vaak grote druk op de directe familie; de vroeger zo normale oplossing om te gaan wonen in een bejaardenhuis of zorginstelling kan niet meer.

We zorgen ervoor dat mensen in hun eigen woning kunnen blijven wonen en daarbij de verzorging en aandacht krijgen die nodig is.

De bemiddeling bij 24 uurs zorg aan huis is gewoon betaalbaar en wordt eventueel geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de middelen die de zorg daarvoor beschikbaar stelt (het persoons gebonden budget).

Wanneer 24 uurs zorg in huis?

U leest hier in welke gevallen wij zoal bemiddelen bij 24 uurs zorg in huis. Neem gerust eens contact op om meer informatie in te winnen over hoe wij te werk gaan en wat wij doen.