Particulier verzorgingshuis

Alternatief voor een particulier verzorgingshuis?

Het is volkomen begrijpelijk als u niet naar een verzorgingshuis wil, maar liever zelfstandig thuis wilt blijven wonen. Echter als u 24 uur per dag zorg nodig heeft dan ontkomt u hier vaak echter niet aan. Een particulier verzorgingshuis behoort dan tot de opties, echter zijn er meerdere andere mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een inwonende zorgverlener in huis te krijgen. Zo kan u toch thuis blijven wonen en krijgt u toch de zorg en aandacht die nodig is. Lees meer over inwonende zorgverlening.

Wij van het 24 Uurszorgloket bemiddelen in het zorgverleningsproces en zorgen voor een passende inwonende zorgverlener in huis, die op de hoogte van uw ziektebeeld en omstandigheden. Deze zorgverlener past een persoonlijke aanpak toe en biedt ondersteuning & begeleiding bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (adl zorg). Zo heeft u alle voordelen van een particulier verzorgingshuis, terwijl u toch thuis kan blijven wonen. Als u meer wil lezen over het werk dat wij verrichten, dan kunt u hier meer lezen over wat wij doen.

*Let op: wanneer voorbehouden en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan blijft hiervoor de thuiszorg verantwoordelijk.

Zorgindicatie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor 24 uurs zorg in huis dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Een zorgindicatie omschrijft welke zorg u recht op heeft. Lees hier hoe u een zorgindicatie kunt aanvragen.

Wat kost 24 uurs zorg aan huis?

In principe kost de bemiddeling bij 24 uurs zorg aan huis u helemaal niets. Dit komt omdat de bemiddeling bij zorg in huis in nagenoeg alle gevallen te betalen is vanuit het persoonsgebonden budget. U leest hier meer over de tarieven of lees meer informatie over het persoonsgebonden budget.

Wilt u meer lezen over wat een oorspronkelijk particulier verzorgingshuis is? Lees dan hieronder verder.

Particulier verzorgingshuis: een vorm van particuliere zorg

Een particulier verzorgingshuis verschilt van een regulier verzorgingshuis op het vlak van benodigde zorgindicatie. Voor een particulier verzorgingshuis is namelijk geen indicatie nodig, terwijl dat voor een niet particulier verzorgingshuis wel nodig is. Particuliere verzorgingstehuizen vallen namelijk buiten de Wet voor langdurige zorg. In een particulier verzorgingshuis kunt u dus altijd terecht, maar de kosten zijn voor u zelf. Dit heeft zijn voor- en nadelen. Zonder indicatie is het vaak duur om in een particulier verzorgingshuis te wonen, echter met een persoonsgebonden budget (PGB) is het mogelijk om deze kosten vaak grotendeels of helemaal vergoed te krijgen. Daarnaast is het ook makkelijker om als een echtpaar samen te blijven wonen. Bovendien gaat de dienstverlening in particuliere verzorgingstehuizen verder dan in reguliere verpleeghuizen en krijgt u een meer op maat gemaakte persoonlijke behandeling. Ook is de kans groter dat u er kan blijven wonen. Wilt u meer weten? Lees dan hieronder verder.

Wat is een particulier verzorgingshuis

Een particulier verzorgingshuis is een verzorgingshuis waar u zelf uw zorg inkoopt. Dit kan uit de eigen portemonnee, maar ook vaak uit het PGB. Een verzorgingshuis verschaft u van een beschermde woonomgeving op het moment dat u niet meer zelfstandig thuis kan wonen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door ziekte of ouderdom. In een verzorgingshuis ligt de nadruk voornamelijk op verzorging. Denk hierbij aan hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals aankleden, persoonlijke verzorging en eten. Ouderen in een verzorgingshuis hebben in tegenstelling tot ouderen in een verpleeghuis nog geen intensieve zorg of behandeling nodig.

Wat is het verschil tussen een verzorgingshuis en een verpleeghuis?

Het verschil tussen een verzorgingshuis en een verpleeghuis zit hem in de hoeveelheid zorg die iemand nodig heeft. In een verzorgingshuis krijgt u voornamelijk verzorging en hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen. In een verpleeghuis krijgt u intensieve medische zorg en verzorging. Dit is het geval als u bijvoorbeeld uit het ziekenhuis komt, maar nog steeds behandeling nodig heeft. In een verpleeghuis werken logischerwijs meer medisch specialisten dan in een verzorgingshuis. Kortom, een verpleeghuis is voor ouderen die intensievere zorg nodig hebben dan oudeheren die in een verzorgingstehuis wonen. Het kan voorkomen dat u in eerste instantie in een verzorgingshuis woont, maar na verloop van tijd toch moet verhuizen naar een verpleeghuis. De reden hiervoor kan zijn dat u niet meer de benodigde hoeveelheid zorg kan krijgen in een verzorgingshuis, dus dat u moet verhuizen naar een verpleeghuis om de adequate en passende hoeveelheid zorg te krijgen.

Tegenwoordig stimuleert de overheid om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, dus wonen er in de praktijk steeds minder ouderen in een verzorgingstehuis. Echter als 24-uurszorg benodigd is, dan is er eigenlijk geen ontkomen meer aan. Onder deze omstandigheden kunnen de kosten vaak vergoed worden vanuit de Wet langdurige zorg of betaald worden met een persoonsgebonden budget. In dat geval is een particulier verzorgingshuis aantrekkelijk.

Zorg via het 24 Uurszorgloket

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een particulier verzorgingshuis of omtrent zorg via het 24 Uurszorgloket? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via 0800-644444 of stuur een mailtje naar info@24uurszorgloket.nl.