Particuliere dementiezorg bij 24 Uurs Zorgloket

Bij het 24 Uurszorgloket kunt u terecht voor particuliere dementiezorg. Wij bieden dit echter op een andere manier aan in vergelijking met andere instellingen. Bij het 24 Uurs Zorgloket bemiddelen wij bij 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding aan huis. Dit wil zeggen dat er een zorgverleenster bij u komt inwonen die u 24 uur per dag ondersteund bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Denk hierbij aan aankleden, boodschappen doen, eten koken en het maken van uitstapjes. Op deze manier kunnen wij een alternatieve vorm van particuliere dementiezorg aanbieden. Bijkomend voordeel is dat deze alternatieve vorm voor particuliere dementiezorg volledig te betalen is vanuit het Persoonsgebonden budget.

*Let op: wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (denk hierbij aan het toedienen van medicijnen), dan dient u hiervoor een thuiszorgorganisatie in te schakelen.

particuliere dementiezorg

Zorgindicatie voor particuliere dementiezorg

Om in aanmerking te komen te komen voor deze alternatieve vorm van particuliere dementiezorg, dient u in het bezit te zijn van een zogenaamde zorgindicatie. Een zorgindicatie is een document waarin beschreven staat op welke- en hoeveel zorg u recht heeft. Een zorgindicatie kunt u eenvoudig aanvragen via het Centrum Indicatistelling Zorg (CIZ). Lees ook ons stappenplan om meer te weten te komen over het aanvragen van een zorgindicatie.

Persoonsgebonden budget

Zoals beschreven is 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding in bijna alle gevallen volledig te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Dit is een budget waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze. Een PGB aanvragen? Lees ons uitgebreide stappenplan voor het aanvragen van een persoonsgebonden budget.

Wat kost 24 uurs zorg aan huis?

In vergelijking met andere Nederlandse instellingen kunnen wij u scherpe tarieven aanbieden. Zo heeft u bij ons voor gemiddeld €110 euro per dag, 24 uur toezicht in huis. Bij andere organisaties betaald u €180 voor alleen nachtzorg (bekijk ook eens onze nachtzorg pagina). Wilt u meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina.

Contact 

Meer weten over deze alternatieve vorm van particuliere dementiezorg? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.