Particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg

Voor nagenoeg alle leeftijden zetten wij ons in voor particuliere thuiszorg, dit doet 24 Uurszorgloket middels dag- en nachtzorg. Om veilig thuis wonen voor iedereen mogelijk te maken, worden er ervaren zorgverleners ingezet. Zij ondersteunen in de algemene dagelijkse levensverrichtingen, persoonlijke verzorging en licht huishoudelijk werk. Dit komt dus eigenlijk neer op particuliere zorg aan huis.

Redenen om te kiezen voor een inwonende zorgverlener

Soms is zelfstandig wonen geen optie meer. Als buren, familie of vrienden er niet meer voor kunnen zorgen dat de dagelijkse gang van zaken goed verloopt, dan is particuliere thuiszorg een oplossing. Hiervoor biedt 24 Uurszorgloket de mogelijkheid voor een betaalbare inwonende zorgverlener.

Het nodig hebben van dag- en nachtzorg kan vanwege diverse omstandigheden noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer iemand lijdt aan dementie, Alzheimer of MS. Maar ook wanneer iemand rolstoelafhankelijk is, begeleiding nodig heeft na revalidatie, iemand lijdt aan een ongeneeslijke ziekte als kanker of wanneer iemand een herseninfarct- of bloeding heeft gehad.

Particuliere zorg aan huis

Bij het plaatsen van de zorgverlener houden wij zoveel mogelijk rekening met de wensen en gewoonten van de zorgbehoevende. Bij particuliere zorg aan huis wordt er ondersteuning geboden bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen, huishoudelijke werkzaamheden, maar ook met het helpen opstaan, aankleden, douchen, boodschappen doen, koken, samen eten en wandelen.

Lees meer over de algemene dagelijkse levensverrichtingen

Wie zijn de inwonende zorgverleners?

De inwonende zorgverleners/zorg-au-pairs komen uit omringende EU-landen om particuliere thuiszorg te verlenen. Maar wat is de reden dat wij inwonende zorgverleners uit omringende EU-landen inzetten?

De zorgverleners komen uit omringende EU-landen om twee belangrijke redenen:

  1. In veel EU-landen wordt er vanuit de eigen cultuur, opvoeding en onderwijs meegegeven dat zij de verzorging van hulpbehoevenden op zich nemen. Zij hebben dus in de meeste gevallen van nature een zorgend karakter;
  2. Zorghulp uit omringende EU-landen wordt tegen een lage financiële vergoeding aangeboden, in vergelijking met Nederlandse thuiszorg tarieven voor hetzelfde werk. Op deze manier is inwonende zorg dus voor een grotere groep betaalbaar.

Bekijk hier een filmpje over de ervaringen van een cliënt met 24 Uurszorgloket:

24 Uurszorgloket helpt de kwaliteit van het leven te vergroten middels permanente en particuliere thuiszorg. Hiermee dragen we de zorg voor veiligheid en persoonlijke aandacht, maar tegelijkertijd ontzorgen we de familie en omgeving. Wij zorgen ervoor dat u of uw dierbare langer thuis kan blijven wonen.

Tarieven particuliere thuiszorg

De zorg au pairs waarmee wij samenwerken zijn goedkoper dan de kosten voor enkel de nachtzorg bij veel Nederlandse instellingen. Daarnaast is de particuliere zorg aan huis, in bijna alle gevallen, volledig te betalen vanuit het Persoonsgebonden Budget.

Wilt u meer weten over de tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina of vraag een offerte aan.

Meer weten over particuliere zorg aan huis of inwonende zorg?

Meer weten over particuliere thuiszorg of waarom een inwonende zorgverlener bij u past óf heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee en helpen u verder.

Neem contact met ons op