PGB zorg bij 24Uurszorgloket

Met een PGB, zelf uw zorginkopen? Dit is mogelijk bij het 24Uurszorgloket. Het 24Uurszorgloket bemiddelt bij de 24 uurs zorg aan huis. Deze bemiddeling bij zorg is volledig te betalen vanuit het PGB. Met dit budget kunt u zelf uw PGB zorg inkopen. Wanneer u dit doet bij het 24Uurszorgloket komt er een zorgverleenster bij de zorgbehoevende inwonen. Deze zorgverleenster zorgt voor de juiste ondersteuning en begeleiding bij alle dagelijkse levensverrichtingen (wanneer voorbehouden en risicovolle behandelingen noodzakelijk zijn, blijft hiervoor de thuiszorg verantwoordelijk.

U leest hier meer over wat het 24Uurszorgloket doet.

Wanneer zorg inkopen bij het 24Uurszorgloket met behulp van PGB?

Wanneer koop je zorg in met behulp van je PGB? Wanneer mensen ouder worden of lijden aan een bepaalde aandoening is zelfstandig wonen in sommige gevallen onmogelijk. In dit geval is zorg aan huis de oplossing. De zorgbehoevende kan zelfstandig (onder begeleiding) thuis blijven wonen.

PGB zorg bij verschillende aandoeningen

Bij het 24Uurszorgloket zijn wij gespecialiseerd in de bemiddeling bij  PGB zorg voor verschillende aandoeningen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bemiddeling bij zorg voor Parkinson, dementie (Alzheimer), COPD, MS of eenzaamheid. Staat uw aandoening er niet tussen? Neem gerust contact op om uw specifieke situatie te bespreken.

Bekijk hier wanneer zorg bet behulp van het PGB nog meer mogelijk is.

Zorgindicatie aanvragen

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor de zorg met behulp van het PGB, dient u te beschikken over een zorgindicatie. Een zorgindicatie vraagt u aan bij het CIZ. Dit is het Centrum Indicatiestelling Zorg. In de zorgindicatie beschrijven zij welke zorg men recht op heeft en wat de hoeveelheid van de zorg dient te zijn.

U leest hier hoe het aanvragen van een zorgindicatie in zijn werk gaat.

PGB aanvragen

Wanneer u met behulp van het PGB uw zorg wilt inkopen, dient u het PGB eerst aan te vragen. In ons uitgebreide stappenplan beschrijven wij hoe u een PGB kunt aanvragen. Het stappenplan voor het aanvragen van een PGB vindt u hier.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over het aanvragen van zorg met behulp van een PGB? Neem contact op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl. Ook kunt u vrijblijvend een afspraak met ons inplannen.