Privé verzorgingshuis

24 Uurs zorg aan huis of een privé verzorgingshuis?

Wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk blijkt, zijn er verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een privé verzorgingshuis, een verpleegtehuis of particuliere thuiszorg. Bij Het 24 Uurszorgloket bieden wij 24 uurs zorg, toezicht & begeleiding aan, aan huis. Dit wilt zeggen dat wij ervoor zorgen dat er een zorgverlener komt inwonen wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk is. Op die manier zorgen wij ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en niet weg hoeven uit hun vertrouwde omgeving. Een ander voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een privé verzorgingshuis, is dat deze vorm van zorg aan huis, volledig te betalen is vanuit het persoonsgebonden budget. U heeft hierdoor zelf geen extra kosten.

Meer weten over 24 uurs zorg aan huis? Lees hier meer over wat wij doen.

*Wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van medicijnen), dan blijft hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg verantwoordelijk.

De zorgverleners 

In tegenstelling tot een privé verzorgingshuis of verpleeg tehuis, werken wij voornamelijk met zorgverleners uit omringende EU-landen. Dit heeft als belangrijkste reden dat zij van jongs af aan zijn opgevoed met het zorgen voor anderen. Zij beschikken daardoor over de authentieke toewijding die nodig is voor het zorgen voor anderen. Wat betreft de communicatie worden vrijwel nooit problemen ervaren.

Wij vinden het belangrijk dat een zorgverlener – zeker als hij of zij voor de eerste keer naar Nederland komt – warm wordt ontvangen. De cliënt met een hulpvraag is kwetsbaar, daar houden wij rekening mee. Om de zorgverlener daar goed op voor te bereiden, bieden wij een tweedaagse introductietraining. Lees meer over de zorgverleners of over de voorafgaande training.

Privé verzorgingshuis en zorgindicatie

Om in aanmerking te komen voor dit alternatief voor een privé verzorgingshuis, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Een zorgindicatie bevat informatie met betrekking tot de zorg (en hoeveelheid daarvan) die u of uw naasten nodig hebben. Een zorgindicatie aanvragen doet u via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). U leest hier meer over het aanvragen van een zorgindicatie.

PGB aanvragen

Naast een zorgindicatie heeft u ook de mogelijkheid om een persoonsgebonden budget aan te vragen. Een persoonsgebonden budget is een budget waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen bij een instelling naar keuze. In bijna alle gevallen is 24 uurs zorg aan huis volledig te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. U heeft hierdoor nagenoeg geen extra kosten voor 24 uurs zorg in huis. Dit is een voordeel ten opzichte van particuliere thuiszorg of een privé verzorgingshuis. Lees meer over het PGB. 

Contact

Wilt u meer weten over privé verzorgingshuis of de mogelijkheden voor particuliere zorg aan huis? Óf heeft u andere vragen? Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday