Privé zorg aan huis

Privé zorg aan huis door 24 Uurszorgloket

24 Uurszorgloket biedt een alternatief voor privé zorg aan huis. Wij zijn werkzaam door heel Nederland. Ons doel is om mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen, met de ondersteuning die ze nodig hebben. 

Wanneer het niet langer mogelijk is om zelfstandig thuis te blijven wonen, zijn er verschillende opties beschikbaar. U kunt kiezen voor (privé) verzorgingshuizen, verpleegtehuizen en zorg aan huis. Privé zorg aan huis lijkt op het unieke concept van 24 Uurszorgloket, namelijk het verzorgen van inwonende zorg aan huis. Zorgverleners verblijven in het huis van de cliënt om 24 uur zorg te bieden. Op deze manier kunnen mensen langer in hun vertrouwde en veilige omgeving blijven wonen, wat de kwaliteit van leven bevordert. Een bijkomend voordeel is dat deze vorm van zorg, volledig te betalen is vanuit het PGB, hierdoor zijn er geen extra kosten voor de cliënt.

Lees hier meer over het Persoonsgebonden Budget (PGB)

De zorgverlener: privé zorg aan huis   

Wij vinden het belangrijk dat zorgverleners een authentieke toewijding hebben, die nodig is voor het zorgen voor anderen. We werken voornamelijk met zorgverleners uit omringende EU-landen, die over het algemeen Engels of Duits spreken, waardoor de communicatie soepel verloopt. Op het gebied van communicatie wordt vrijwel nooit problemen ervaren.  

De zorgverleners ondersteunen en begeleiden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, ook wel ADL. Tot de privé zorg aan huis behoren werkzaamheden als opstaan, aan- en uitkleden, boodschappen doen, het maken van uitstapjes, samen eten en het huishouden. Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan dient hiervoor de thuiszorg ingeschakeld te worden. Lees hier meer over de zorgverleners

Een warm welkom voor de zorgverleners

Wij vinden het belangrijk dat een zorgverlener, vooral wanneer ze voor het eerst naar Nederland komen, warm wordt ontvangen. Onze cliënten zijn kwetsbaar, en we houden rekening met hun behoeften. Daarnaast beseffen we dat onze zorgverleners ook in een kwetsbare situatie verkeren: ze verlaten hun vertrouwde woon- en leefomgeving om tijdelijk in een ander land te gaan wonen bij een nog onbekende cliënt en diens netwerk. 24 Uurszorgloket verwelkomen de zorgverleners op maandag, waar ze de kans krijgen om te acclimatiseren en elkaar te leren kennen voordat ze op dinsdag klaar zijn voor de training en persoonlijke begeleiding naar hun cliënt. Lees hier meer informatie over hoe wij de zorgverleners klaarstomen om bij de cliënt aan de gang te gaan.

Zorgindicatie en PGB voor privé zorg aan huis  

Allereerst is het belangrijk dat u nagaat of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit helpt bij het vaststellen van de vergoeding en staat beschreven in de zorgindicatie (CIZ). Lees hier meer over CIZ. Uiteraard is het ook mogelijk om privé zorg aan huis te kopen vanuit het eigen vermogen.

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) biedt de mogelijkheid om zelf uw zorg in te kopen bij een door u gekozen instelling. De zorg vanuit 24 Uurszorgloket is bijna altijd volledig te betalen vanuit het PGB. Lees meer informatie over het PGB of over een PGB aanvragen. 

Contact  

Heeft u meer vragen over 24 Uurszorgloket of over privé zorg aan huis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl. We staan klaar om u verder te helpen en u meer te vertellen over onze diensten.