Privé zorg aan huis

Privé zorg aan huis door het 24 Uurszorgloket

Het 24 Uurszorgloket biedt een alternatief voor privé zorg aan huis. Wij zijn werkzaam in heel Nederland. Als doel hebben wij om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen in hun eigen omgeving.  

Wanneer het niet langer mogelijk is om zelfstandig thuis te blijven wonen, zijn er verschillende opties. U kunt dan kiezen voor een (privé) verzorgingshuis, een verpleegtehuis en zorg aan huis. Privé zorg aan huis komt het dichtst in de buurt bij wat het 24 Uurszorgloket doet, namelijk de bemiddeling bij 24 uur zorg aan huis. Dat wil zeggen dat een zorgverlener komt inwonen wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk is. Met deze optie blijven mensen zo lang mogelijk thuis in hun vertrouwde en veilige omgeving wonen. Uit onderzoek is gebleken dat dit de kwaliteit van leven bevorderd. Een bijkomend voordeel is dat deze vorm van zorg, volledig te betalen is vanuit het persoonsgebonden budget. U heeft hierdoor zelf geen extra kosten.  

 Lees hier meer over het persoonsgebondenbudget

De zorgverlener: Privé zorg aan huis   

Wij vinden het belangrijk dat zorgverleners een authentieke toewijding hebben, die nodig is voor het zorgen voor anderen. Dit is een van de redenen dat wij voornamelijk met zorgverleners uit omringende EU-landen werken. De zorgverleners spreken over het algemeen Engels of Duits, waardoor de communicatie naar behoren verloopt. Op het gebied van communicatie wordt vrijwel nooit problemen ervaren.  

De zorgverleners ondersteunen en begeleiden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, ook wel ADL. Tot de algemene dagelijkse levensverrichtingen behoren werkzaamheden als opstaan, aan- en uitkleden, boodschappen doen, het maken van uitstapjes, samen eten en het huishouden. Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan dient hiervoor de thuiszorg ingeschakeld te worden.Lees hier meer over de zorgverleners

Wij vinden het belangrijk dat een zorgverlener – zeker als hij of zij voor de eerste keer naar NL komt – warm wordt ontvangen. De cliënt met een hulpvraag is kwetsbaar, daar houden wij rekening mee. De zorgverlener bevindt zich ook in een kwetsbare situatie: de zorgverlener verlaat zijn vertrouwde woon- en leefomgeving om tijdelijk in een ander land te gaan wonen bij zijn of haar nog onbekende cliënt en diens netwerk. Na een lange reis is het fijn dat je wordt opgevangen door een team wat voor jou klaar staat en je begeleid. Zorgverleners arriveren op maandag en hebben deze dag verder ‘vrij’ om te acclimatiseren en bij te komen van de reis die ze hebben afgelegd. Daarbij ontmoeten de zorgverleners elkaar en kunnen ze elkaar beter leren kennen; het is altijd fijn om collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op maandag komen de zorgverleners aan en van dinsdag tot donderdagochtend is de training, waarna ze persoonlijk door een medewerker van 24 Uurszorgloket gebracht en begeleid worden naar de cliënt. Lees hier meer informatie over hoe wij de zorgverleners klaarstomen om bij de cliënt aan de gang te gaan.

Zorgindicatie voor privé zorg aan huis  

Allereerst is het belangrijk dat u nagaat of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Er moet namelijk eerst vastgesteld worden welke zorg nodig is en wat de hoeveelheid van deze zorg dient te zijn. Dit staat beschreven in de zorgindicatie (CIZ). Lees hier meer over CIZ. Uiteraard is het ook mogelijk om privé zorg aan huis te kopen vanuit het eigen vermogen.

PGB aanvragen  

Het PGB staat voor het persoonsgebonden budget. Dit is een budget waarmee het mogelijk is om zelf uw zorg zelf in te kopen bij een instelling naar keuze. De bemiddeling voor een zorgverlener in huis is bijna altijd volledig te betalen vanuit het PGB. Lees meer informatie over het PGB of over een PGB aanvragen. 

Contact  

Heeft u meer vragen over het 24 Uurszorgloket of over prive zorg aan huis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl.  Wij helpen u graag verder en vertellen u meer.

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday