Proces tot zorg

Het proces voor zorg aan huis

U verwacht dat 24 uurszorg en een inwonende zorgverlener (zorg-au-pair) een passende oplossing voor u zou kunnen zijn. U bent door uw Mantelzorgmakelaar doorverwezen, getipt door een kennis of u heeft ons zelf gevonden via internet. Wij begrijpen dat u, ondanks de informatie die u al heeft gelezen, nog vragen heeft. Onze klantcoördinatoren denken met u mee en beantwoorden graag uw vragen, ook denken zij graag mee indien een andere oplossing passender zou zijn. Wij begeleiden u ook in de aanvraag voor een indicatie en/of een persoonsgebonden budget (PGB). Onze klantcoördinatoren staan u graag te woord via 0800-6444444.

Gemiddeld duurt het twee tot drie weken tot de inwonende zorgverlener bij u in komt wonen.
Het aanvragen van zorg is kosteloos: u betaalt pas wanneer de zorgverlener bij u in huis is!

Vrijblijvende afspraak

Tijdens deze afspraak geven wij u meer informatie met betrekking tot een inwonende zorgverlener. Samen bespreken wij wat de wensen, behoefte en verwachtingen zijn en beantwoorden wij uw vragen.

Plaatsing van de zorgverlener

Uiteraard begint de plaatsing met de kennismaking, wij worden altijd erg blij om te zien hoe open en welkom de zorgverleners worden ontvangen.

Vervolgens worden de contracten getekend: het contract voor het verlenen van de diensten en de gedragscodes. De formulieren krijgt u alvorens ook op uw mail toegestuurd zodat u deze alvast kan doorlezen.

CIZ, PGB, zorgkantoor en gratis zorg?

Wanneer u de keuze maakt om met een CIZ indicatie zelf de zorg in te kopen komt u in aanraking met het begrip PGB. Het PGB.  Wist u dat vanaf een indicatie 5 de 24 uurszorg volledig te betalen is vanuit dit budget?

Plaatsing van de zorgverlener & daarna? 

De zorgverlener wordt geplaatst. Na de plaatsing is het altijd even wennen. Zowel voor de zorgverlener als voor de client. Na twee weken evalueren wij de eerste periode en bespreken we eventuele verbeterpunten. Vervolgens na drie maanden en dan ieder half jaar. Uiteraard kunt u tussen deze periodes door gewoon contact houden met uw klant coördinator.