Professionele mantelzorg in huis

Professionele mantelzorg in huis is een oplossing wanneer u of uw naasten niet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Echter is professionele mantelzorg een relatief dure oplossing. Wanneer u de mantelzorg voor eigen rekening neemt (of voor die van vrienden, familie en kennissen) dan is dit in veel gevallen een zware taak waar u ook nog eens heel veel tijd aan kwijt bent. Het 24 Uurs Zorgloket biedt u een alternatieve oplossing. Wij bemiddelen namelijk bij particuliere zorg in huis. Deze bemiddeling is ook nog eens volledig betaalbaar vanuit het persoonsgebonden budget.

professionele mantelzorg

Alternatief professionele mantelzorg: Wat doet het 24 Uurs Zorgloket? 

Het 24 Uurs Zorgloket bemiddeld bij particuliere zorg in huis. Wanneer mensen zorgbehoevend worden en het niet langer verantwoord is om zelfstandig te blijven wonen zorgen wij er voor dat dit toch mogelijk is. Dit doen wij door er voor te zorgen dat er een zorgverleenster bij u of uw naaste komt inwonen. Deze zorgverleenster begeleidt de zorgbehoevende dan bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Op die manier is altijd de juiste zorg, ondersteuning & begeleiding voor handen. Indien voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld het toedienen van medicijnen) dan blijft hiervoor de thuiszorg verantwoordelijk.

Dankzij deze oplossing is het voor mensen mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Op die manier bieden wij een simpel en goedkoop alternatief voor professionele mantelzorg. U en uw familie worden niet meer belast met de zware (of kostbare) taak van mantelzorg en kunnen samen weer genieten van de mooie dingen in het leven. Meer weten? Lees meer over wat Het 24 Uurs Zorgloket doet.

Bemiddeling bij particuliere thuiszorg 

Er zijn verschillende specifieke aandoeningen waarvoor wij bemiddelen als het gaat om particuliere thuiszorg. Bemiddeling bij Parkinson, Alzheimer, COPD & MS hebben wij in het verleden met succes verzorgd.

Klik hier voor meer informatie over de middeling bij Alzheimer, Parkinson, COPD & MS.

Kosten voor bemiddeling bij thuiszorg 

Bij het 24 Uurs Zorgloket heeft u voor gemiddeld €110,- per dag zorg, ondersteuning en toezicht in huis. Dit is in vergelijking met Nederlandse instellingen voordelig te noemen. In de meeste gevallen betaalt u meer voor alleen de nachtzorg. U kunt hier ons uitgebreide tarievenoverzicht bekijken.  Daarnaast is de bemiddeling bij thuiszorg in de meeste gevallen volledig te betalen van uit het persoonsgebonden budget. Dit is een budget waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen. Wij vertellen u hier hoe het aanvragen van een PGB in zijn werk gaat.

Verkrijgen zorgindicatie 

Voordat u in aanmerking komt voor de bemiddeling bij particuliere thuiszorg, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. In een zorgindicatie staat beschreven welke zorg u nodig heeft en op hoeveel zorg u recht heeft. Het aanvragen van een zorgindicatie doet u zo.

Contact 

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met ons of neem contact op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl.