Senioren langer thuis in aangepaste woning

Senioren langer thuis

(Bron: Skipr, 2019)

Ouderen van 90 jaar en ouder die een gelijkvloerse woning hebben of een huis met een traplift hebben ongeveer 9% kans om komend jaar in een verpleeghuis te belanden. Vergelijkbare 90-plussers die in hun woning moeten traplopen, hebben daarop iets meer kans (11%), meldt het Centraal Planbureau (CPB).

Ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het aanbod van ‘de juiste zorg op de juiste plek’ is daarom een belangrijk uitgangspunt van het zorgbeleid. Vaak is die plek de eigen woning. Om dat mogelijk te maken is het huidige overheidsbeleid gericht op verbetering van de toegankelijkheid en de kwaliteit van de woning.

24 Uurszorgloket speelt ook in op het feit dat ouderen zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Dit doen wij door inwonende zorg. Hierbij bieden wij toezicht en begeleiding in huis aan. In dat geval komt er een zorgverlener inwonen die de benodigde zorg, ondersteuning en begeleiding bied. Belangrijk hierbij is dat wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen van toepassing zijn, hiervoor de thuiszorg verantwoordelijk voor blijft.

U leest hier meer over wat 24 Uurszorgloket precies doet en hoe wij te werk gaan.

Wilt u meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via 0800-6444444 of mail naar info@24uurszorgloket.nl.