Stemmen met dementie? Tips voor het uitbrengen van uw stem!

(Bron: alzheimernederland.nl, 2018)

Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen van 18 jaar en ouder mag zijn stem uitbrengen, ook mensen met dementie. Zolang iemand kan en wil stemmen en ook duidelijk kan aangeven op welke partij hij wil stemmen, kan dat. Om u hierbij te helpen geeft Alzheimer Nederland u en de leden van de stembureaus graag wat tips.

Hiervoor hebben wij een video gemaakt. In deze video krijgt u tips voor de stappen die u het beste kunt doorlopen bij het stemmen. Deze video hebben wij gedeeld met alle stembureaus in Nederland. Want alleen met hun hulp kunnen we het mensen met dementie die graag willen stemmen zo gemakkelijk mogen maken.

(bron: Alzheimernederland.nl, 2018)

De zorgverleensters die het 24 Uurs Zorgloket inzet ondersteunen u of uw naasten ook met alle plezier bij het uitbrengen van uw stem. Zij ondersteunen en begeleiden u naar het stembureau en zorgen er voor dat u in alle rust en veiligheid uw stem kan uitbrengen. Verder ondersteunen de zorgverleensters u bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). U leest hier wat er verstaan wordt onder de algemene dagelijkse levensactiviteiten.

Wilt u meer lezen over wat het 24 Uurs Zorgloket doet? Bekijk dan hier wat wij doen. Wist u trouwens dat onze dienst volledig betaalbaar is vanuit het PGB?

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0800-6444444 of een e-mail sturen naar info@24uurszorgloket.nl.

Ook kunt u bij ons vrijblijvend een kennismakingsafspraak inplannen.