‘Tekort vakmensen op arbeidsmarkt houdt nog jaren aan’

Bron.nl febr. 2017

Het is weer lastiger voor werkgevers om vacatures te vervullen. Met de huidige economische vooruitzichten zal daar de komende jaren geen verandering in komen. Dat meldt het UWV dinsdag op basis van eigen onderzoek. De meeste knelpunten op de arbeidsmarkt doen zich volgens de uitkeringsinstantie voor in de sectoren techniek en ICT.

Ook de zorg heeft moeite met het vervullen van vacatures

Ook in de bouw, het onderwijs, in specifieke niches op middelbaar, hoger en wetenschappelijk beroepsniveau en in de zorg is het lastig om vacatures te vervullen.In die laatste sector zijn er de afgelopen jaren, met name op lage beroepsniveaus, veel banen verdwenen. Nu de arbeidsmarkt in de zorg weer aantrekt, hebben werkgevers problemen om voldoende verpleegkundigen en verzorgenden in de individuele gezondheidszorg te vinden.

Alternatief; Het 24 uurs zorgloket 

Doordat de zorgsector moeite heeft met het vervullen van vacatures worden de wachtrijen voor verpleeg- en verzorgingstehuizen langer. Mensen moeten daardoor langer wachten op de zorg die zij nodig hebben. Het 24 Uurs Zorgloket biedt hiervoor een mooi alternatief. Wij bieden namelijk 24 uurs (dag- en nachtzorg) zorg aan huis. Uw naaste krijgt op die manier snel, de juiste zorg zonder daarbij de vertrouwde omgeving te moeten verlaten. Wij werken hierbij met goed opgeleide en ervaren Poolse zorgmedewerksters. Zij komen bij u inwonen en staan 24 uur per dag voor u klaar. Ze bieden de 24 uurs zorg die de zorgbehoevende nodig heeft. 

Het werken met Poolse zorgverleensters doen wij om verschillende redenen. Ten eerste zijn onze zorgmedewerksters vanuit hun cultuur, onderwijs en opvoeding gewend om de zorg voor hulpbehoevende familie op zich te nemen. Daarnaast zijn het van huis harde werkers en staan zij bekend om hun loyaliteit en toewijding. 

Vraag een zorgindicatie aan

Wilt u in aanmerking komen voor 24 uurs dag- en nachtzorg? Vraag dan altijd eerst een zorgindicatie aan. Hierin staat beschreven welke zorg u nodig heeft en wat de hoeveelheid van deze zorg dient te zijn. Lees hier hoe u een zorgindicatie kunt aanvragen. 

Volledig betaalbaar vanuit het PGB

In bijna alle gevallen is onze 24 uurs zorg volledig betaalbaar vanuit het Persoons Gebonden Budget. Wilt u weten wat het PGB is en hoe u dit kunt aanvragen? Bekijk dan de pagina over het Persoons Gebonden Budget

Contact over onze 24 uurs zorg

Wilt u meer informatie ontvangen over de diensten van het 24 Uurs Zorgloket? Neem dan contact op via 0800 – 6444444 of u kunt een mail sturen naar info@24uurszorgloket.nl. U heeft ook de mogelijkheid om ons contactformulier in te vullen of direct een afspraak te maken

24 uurs zorg