Thuiszorg Achterhoek: alternatief van het 24 Uurszorgloket

Wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk of verantwoord is, biedt Het 24 Uurszorgloket mogelijk uitkomst. Door een alternatief te bieden voor thuiszorg in de Achterhoek, zorgen wij ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hoe wij dit precies doen? Het 24 Uurszorgloket is bemiddelaar bij 24 uurs zorg in huis. In plaats van de thuiszorg in de achterhoek, komt er een zorgverlener inwonen. Deze zorgverlener biedt 24 uur per dag toezicht, ondersteuning en begeleiding bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Op die manier blijft zelfstandig thuis wonen mogelijk en ontzorgen wij naaste familie, vrienden en mantelzorgers. Kortom, het 24 Uurszorgloket biedt een alternatief voor thuiszorg in de Achterhoek. *Wanneer voorbehouden en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld het toedienen van medicijnen), dan dient hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg ingeschakeld te worden.

Wilt u meer weten over wat wij precies doen? Lees hier meer over wat het 24 Uurszorgloket doet.

Alle dagelijkse levensverrichtingen 

De zorgverlener die bij u komt inwonen, ondersteund en begeleid bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Onder de dagelijkse levensverrichtingen verstaan wij zaken als opstaan, aankleden, boodschappen doen en eten koken. Echter ook het maken van een uitstapje ter ontspanning behoort tot de alle dagelijkse levensverrichtingen.

Lees hier meer over de alle dagelijkse levensverrichtingen.

Volledig betaalbaar uit PGB: alternatief thuiszorg Achterhoek

Een andere fijne bijkomstigheid van dit alternatief voor thuiszorg, is dat het volledig te betalen is vanuit het Persoonsgebonden budget. Het Persoonsgebonden budget is een budget waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze.  U heeft hierdoor geen extra kosten voor een inwonende zorgverlener!

Mocht u de zorg aan huis zelf willen betalen, dan gelden voor u de reguliere tarieven. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Thuiszorg achterhoek: de zorgindicatie

 Wanneer u bemiddeling bij 24 uurs zorg aanvraagt via het 24 Uurszorgloket, dan dient de zorgbehoevende in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Een zorgindicatie is aan te vragen via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Hierin staat beschreven op welke zorg de zorgbehoevende recht heeft en wat de hoeveelheid van de zorg dient te zijn. Lees hier hoe u een zorgindicatie kunt aanvragen.

Contact

thuiszorg achterhoek

Wilt u meer weten over de 24 uurs zorg in huis via het 24 Uurszorgloket? Neem vrijblijvend contact op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl.