Alternatief voor thuiszorg Zoetermeer

Bent u op zoek naar een alternatief voor thuiszorg in Zoetermeer? Het 24 Uurszorgloket biedt hiervoor mogelijk een uitkomst. Wij bemiddelen bij 24 uurs zorg, ondersteuning en begeleiding aan huis. Wij doen er alles aan om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen in hun eigen en vertrouwde omgeving. Doordat er 24 uur per dag iemand aanwezig is die ondersteund en begeleid bij alle dagelijkse levensverrichtingen, ontzorgen wij naaste familie en/of vrienden. Zij hoeven niet meer op te draaien voor de mantelzorg. 24 uurs zorg aan huis is daarom een mooi alternatief voor thuiszorg in Zoetermeer.

Wilt u meer weten over wat wij doen? Lees hier meer over wat het 24 Uurszorgloket doet.

Thuiszorg Zoetermeer: hoe werkt het alternatief voor thuiszorg?

Wanneer u kiest voor dit alternatief voor thuiszorg in Zoetermeer, dan zorgen wij ervoor dat er een zorgverlener bij u komt inwonen. Deze zorgverlener biedt 24 uur per dag, zorg ondersteuning en begeleiding bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Hierbij kunt u denken aan opstaan, aankleden, wassen, eten koken, het huishouden of boodschappen doen. Om te zorgen voor de nodige ontspanning maken zorgverleners ook graag een uitstapje.

*Let op: wanneer voorbehouden en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan dient hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg ingeschakeld te worden.

U leest hier meer over de werkwijze van het 24 Uurszorgloket.

De inwonende zorgverleners 

U bent waarschijnlijk benieuwd wie de inwonende zorgverleners zijn en waar zij vandaan komen. Bij het 24 Uurszorgloket bemiddelen wij met verschillende partners uit Polen, Portugal en Slowakije. Het grootste deel van de zorgverleners is dan ook afkomstig uit één van deze landen. Wanneer er bij ons een zorgvraag binnenkomt, zetten wij deze uit bij onze partners. Zij gaan dan op zoek naar een zorgverlener welke past bij de betreffende situatie. Uiteraard gaat dit volledig in samenspraak met de zorgbehoevende en/of familie van de zorgbehoevende. Kortom, wij verzorgen de bemiddeling tussen de zorgvraag en de inwonende zorgverlener.

Wanneer er een passende zorgverlener is gevonden, zal deze komen inwonen bij de zorgbehoevende. De zorgbehoevende zal vervolgens ondersteuning en begeleiding bieden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Wij vinden het belangrijk dat een zorgverlener – zeker als hij of zij voor de eerste keer naar NL komt – warm wordt ontvangen. De cliënt met een hulpvraag is kwetsbaar, daar houden wij rekening mee. Lees hier verder voor meer informatie over hoe wij de zorgverleners klaarstomen om bij de cliënt aan de gang te gaan.

Zorgindicatie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor deze alternatieve vorm van thuiszorg in Zoetermeer is het belangrijk om een zorgindicatie aan te vragen. In een zorgindicatie staat beschreven welke zorg u of uw naasten nodig heeft. Het aanvragen van een zorgindicatie doet u via het CIZ.

In ons uitgebreide stappenplan beschrijven wij hoe het aanvragen van een zorgindicatie in zijn werk gaat.

thuiszorg zoetermeerThuiszorg Zoetermeer betaalbaar uit PGB

Een bijkomend voordeel van thuiszorg in Zoetermeer, is dat dit te betalen is uit het persoonsgebonden budget. De 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding waarbij wij bemiddelen is volledig te betalen van uit het persoonsgebonden budget (PGB). Dit is een budget waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze. U heeft op die manier geen extra kosten aan de zorg aan huis.

 U leest hier meer over het persoonsgebonden budget.

Contact

Wilt u meer weten over thuiszorg in Zoetermeer of heeft u andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. Contact opnemen kan via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday