Samen met UWassistent vinden we samen de oplossing!

UWassistent en het 24 Uurszorgloket vinden samen de oplossing!

Door; Nancy Rietveld

“Toen het met mijn klant op een verzorgingsafdeling steeds slechter ging heb ik samen met de familie besloten om haar thuis te gaan verzorgen. Mevrouw was erg afgevallen, had geen energie meer en was vooral ’s nachts erg bang. Lopen ging steeds slechter waardoor ze in een rolstoel belandde. Omdat ze geestelijk gezien ook erg achteruit ging, was ze regelmatig in de war.” Het 24uurszorgloket en UWassistent bieden deze vrouw 24 uur per dag zorg.

Wat is het 24uurszorgloket?

Het 24uurszorgloket zorgt er voor dat een oudere in zijn eigen huis kan blijven wonen door 24 uurs dag- en nachtzorg aan te bieden. De zorg is in bijna alle gevallen volledig betaalbaar vanuit het PGB (persoonsgebonden budget) en wordt verzorgd door gekwalificeerde medewerkers. Het gaat hierbij om zeer ervaren zorgmedewerksters uit Polen. De inwonende zorgmedewerkster is 24 uur per dag aanwezig en zorgt voor de oudere op de momenten dat het nodig is. Hierbij zijn alle wensen en vormen van zorg en ondersteuning bespreekbaar. In overleg met de familie gaan wij op zoek naar de juiste kandidaten.

Hechte band

Binnen drie weken was de Poolse hulp in Amsterdam. “Samen met een tolk hebben wij haar wegwijs gemaakt in het huis en de werkzaamheden. De eerste twee weken waren voor de hulp en de klant nodig om aan elkaar te wennen. Nu is er een hechte band ontstaan tussen hen. De communicatie loopt via gebrekkig Engels, lichaamstaal en veel geduld, maar er is veel vertrouwen tussen de klant en de dienstverlener. Inmiddels is mevrouw weer in gewicht aangekomen, praat zoals ze altijd deed en – als belangrijkste – ze is niet meer bang, waardoor ze ’s nachts weer slaapt. Fijn dat UWassistent en het 24uurszorgloket samen een passende oplossing hebben kunnen vinden.UWassistent-logo24 uurs zorg