Warme zorg dementie: u bent in goede handen

Binnen de verschillende stadia van dementie is er één constante vorm van zorg altijd toepasbaar: warme zorg dementie. Het begrip ‘warme zorg’ is afkomstig uit de ouderenzorg. Warme zorg heeft als doel een omgeving te creëren voor dementerende ouderen, waarin ze zich geborgen en veilig voelen. Het opzetten van deze omgeving heeft als doel om angsten en onzekerheden verminderen.

Bij warme zorg ligt de focus niet op therapie, maar op de kwaliteit en aard van de zorg. Het draait om een warm en veilig leefklimaat. En waar is dat klimaat beter dan thuis? Dit uiteraard met de juiste ondersteuning en begeleiding. 24 Uurszorgloket helpt bij het aanbieden van inwonende zorg in huis. Dit betekent dat een zorgverlener bij u in huis komt om ondersteuning en begeleiding te bieden bij de algemene dagelijkse activiteiten, ook wel ADL genoemd. Deze vorm van zorg is in de meeste gevallen gratis, aangezien deze gefinancierd kan worden vanuit het PGB. Lees hier meer over onze aanpak.

Wilt u meer weten over warme zorg bij dementie? Lees dan hieronder verder.

Kernpunten van warme zorg dementie

Binnen warme zorg voor dementie staan er een aantal aandachtspunten centraal:

  • Nabijheid: het is voor dementerende ouderen van belang dat de zorgverlener zowel fysiek als emotioneel ondersteuning biedt, zich inleeft in de zorgvrager en begrip toont.
  • Huiselijkheid: ook huislijkheid is een erg belangrijk aandachtspunt binnen warme zorg voor dementie. Thuis blijven wonen én tegelijkertijd de zorg ontvangen die noodzakelijk is, garandeert deze huiselijkheid.
  • Vrijheid: voor cliënten die nog goed ter been zijn, is het belangrijk dat ze zich vrij kunnen bewegen en hun dagelijkse routines zoveel mogelijk blijven voortzetten.
  • Familie: het is van belang dat de band met de familie goed blijft. Daarom is contact met familie natuurlijk erg belangrijk. Dit zou ook flexibel moeten zijn. Zo zouden er geen vaste bezoektijden moeten zijn en moet het ook mogelijk zijn dat familie helpt met zorg (als dit gewenst is).

Warme zorg dementie via 24 Uurszorgloet

Als u of uw dierbare warme zorg nodig heeft en thuis wilt blijven wonen, dan is een inwonende zorgverlener via 24 Uurszorgloket een ideale oplossing. Een inwonende zorgverlener komt bij u in huis wonen en biedt hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen en bij de dagbesteding. Zo kunt u toch thuis blijven wonen in een herkenbare en vertrouwde omgeving en krijgt u tevens de benodigde zorg en aandacht.

Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe u een geschikte zorgverlener vindt? 24 Uurszorgloket begeleidt u in het zorgproces en zorgt voor een geschikte inwonende zorgverlener die op de hoogte is van uw situatie. Een zorgverlener past een persoonlijke aanpak toe en heeft naast zorgverlening ook aandacht voor het welzijn van u of uw dierbare. Wilt u meer weten over wat wij doen, dan kunt u hier meer lezen over wat wij doen. 

Vrouw met zorgverlener

Zorg via 24 Uurszorgloket

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van warme zorg dementie via 24 Uurszorgloket? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via 0800-644444 of stuur een mailtje naar info@24uurszorgloket.nl.