Warme zorg dementie: u bent in goede handen

Binnen de verschillende stadia van dementie is één vorm van zorg altijd toepasbaar, namelijk warme zorg dementie. Het begrip ‘warme zorg’ komt grotendeels uit de ouderenzorg. Het doel van warme zorg is een omgeving te creëren waarin gedesoriënteerde dementerende ouderen zich veilig voelen. Het opzetten van deze omgeving heeft als doel angsten en onzekerheden verminderen of verdwijnen.

Bij warme zorg staat niet zozeer de therapie centraal, maar juist de aard van de zorg. Met andere woorden staat bij warme dementie zorg een veilig en warm leefklimaat centraal. Waar kunt u nou beter terecht voor een warm en veilig leefklimaat dan simpelweg gewoon ’thuis’? Dit uiteraard met de juiste ondersteuning en begeleiding. Bij het 24 Uurszorgloket bemiddelen we bij 24 uurs zorg aan huis. Dit wil zeggen dat er een zorgverlener komt inwonen welke ondersteuning en begeleiding biedt bij algemene  dagelijkse levensverrichtingen, ookwel ADL genoemd. Deze vorm van zorg is in de meeste gevallen gratis, aangezien het te betalen is vanuit het PGB. Lees hier meer over wat wij doen. 

Wilt u meer weten over warme zorg bij dementie? Lees dan hieronder verder.

Welke aandachtspunten staan centraal bij warme zorg dementie?

Binnen warme zorg bij dementie staan een aantal aandachtspunten centraal:

  • Nabijheid

Het is voor dementerende ouderen van belang dat de zorgverlener zowel fysiek als mentaal ondersteuning kan bieden en zich verplaatst in de hulpbehoevende.

  • Herkenbaarheid

Het is van belang om de omgeving zo herkenbaar mogelijk te houden. Als thuis blijven wonen tot de opties behoort, bijvoorbeeld door een zorgverlener in huis te nemen via het 24 Uurszorgloket, dan vormt dit aandachtpunt nooit een struikelblok.

  • Huiselijkheid

Ook huislijkheid is een erg belangrijk aandachtpunt binnen warme zorg bij dementie. Bij dit aandachtpunt geldt opnieuw dat als men thuis blijft wonen, dit geen struikelblok zal zijn.

  • Vrijheid

Voor cliënten die nog goed ter been zijn, is het belangrijk dat ze zich gewoon nog zo veel mogelijk verplaatsten. Daarnaast moeten ze ook vrij kunnen zijn in hun doen en laten.

  • Familie

Het is van belang dat de band met de familie juist goed blijft. Daarom is contact met familie ook erg belangrijk. Dit zou ook flexibel moeten zijn. Zo zouden er geen vaste bezoektijden moeten zijn en moet het ook mogelijk zijn dat familie helpt met zorg (als dit gewenst is).

Warme zorg dementie bij het 24 Uurszorgloet

Als u warme zorg nodig heeft, maar u liever thuis wil blijven wonen, dan is een inwonende zorgverlener via het 24 Uurszorgloket een uitstekende optie. Een inwonende zorgverlener is iemand die bij u in huis komt wonen en hulp biedt bij algemene dagelijkse levensverrichtingen. Daarnaast kan deze zorgverlener ook hulp bieden bij de dagbesteding. Zo kan u toch thuis blijven wonen in een herkenbare en vertrouwde huiselijke omgeving en krijgt u tevens de zorg en aandacht die nodig is.

Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe u een geschikte zorgverlener vindt? Wij van het 24 Uurszorgloket bemiddelen in het zorgverleningsproces en zorgen voor een passende inwonende zorgverlener in huis die op de hoogte van uw ziektebeeld en omstandigheden. Deze zorgverlener past een persoonlijke aanpak toe en heeft naast zorgverlening ook nog oog voor het welzijn van zijn of haar cliënt. Als u meer wil lezen over het werk dat wij verrichten, kunt u hier meer lezen over wat wij doen. 

warme zorg dementie

Zorg via het 24 Uurszorgloket

Wilt u meer weten over de mogelijkheden omtrent warme zorg dementie via het 24 Uurszorgloket? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via 0800-644444 of stuur een mailtje naar info@24uurszorgloket.nl.

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday