Wie zijn de zorgmedewerkers?

Bij het 24 Uurszorgloket bemiddelen wij bij inwonende zorgverleners. Dit zijn zorgverleners, ofwel zorgmedewerkers, die bij de zorgbehoevende komen inwonen en voorzien in inwonende zorg. Om u een beter beeld te geven van de zorgverleners die wij inzetten willen wij u graag meer vertellen over wie de zorgverleners zijn, waar zij vandaan komen & welke werkzaamheden zij verrichten.

Het grootste deel van de zorgverleners is afkomstig uit Polen, Portugal en Slowakije. Wanneer er bij ons een zorgvraag binnenkomt, zetten wij deze uit bij onze partners. Zij gaan dan op zoek naar een zorgverlener welke past bij de betreffende situatie. Uiteraard gaat dit volledig in samenspraak met de zorgbehoevende en/of familie van de zorgbehoevende. Kortom, wij verzorgen de bemiddeling tussen de zorgvraag en de inwonende zorgverlener.

Wanneer er een passende zorgverlener is gevonden, zal deze komen inwonen bij de zorgbehoevende. De zorgbehoevende zal vervolgens ondersteuning en begeleiding bieden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Waarom buitenlands zorgpersoneel?

Buitenlands zorgpersoneel is beschikbaar, gekwalificeerd en gemotiveerd om te leren en heeft de ouderwetse toewijding die nodig is om voor mensen te zorgen. Veel zorgmedewerkers hebben al uitgebreide internationale ervaring.

Veelal zijn dit verpleegsters die in het ziekenhuis hebben gewerkt en over de benodigde papieren beschikken. De medewerkers zijn van onbesproken gedrag en dienen een verklaring van goed gedrag te overleggen en de door ons opgestelde gedragscode te ondertekenen.

Flexibel is het snel kunnen inspelen op wisselende wensen en behoeften, om u een zorgeloos thuis te kunnen bieden. In Nederland ligt het minimumloon hoog in vergelijking met andere landen. Een buitenlandse zorghulp is mede hierdoor enorm gedreven om goed voor u te zorgen.

Karakteristiek voor de Poolse zorgmedewerkers:

–         Vanuit traditionele verdeling zeer zorgzaam

–         Binnen hun cultuur wordt verwacht dat men zorg voor ouders op zich neemt

–         Omdat zorg voor ouderen met de ‘paplepel wordt ingegoten’ hebben Poolse vrouwen veel ervaring

–         Polen zijn harde werkers

–         Erg loyaal richting werkgever (= klant), klagen kennen ze niet

–         Meer traditionele verhouding tussen werkgever (= klant) en werknemer

–         Poolse cultuur is zeer katholiek, begeleiding naar kerk op zondag is geen probleem

–         Grondige aanpak van werken

–         Combinatie van ervaring in zorg en huishouden zorgt ervoor dat Poolse vrouwen uitermate bekwaam zijn

de zorgmedewerkers