Zorg in huis voor u of uw naasten?

Wanneer mensen ouder worden of lijden aan een bepaalde aandoening, is het in bepaalde gevallen niet meer mogelijk om zelfstandig thuis te blijven wonen. Zorg in huis is in dat geval dé oplossing voor mensen om toch zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

24 Uurszorgloket voorziet u bij 24 uurs zorg in huis. Wanneer u kiest voor bemiddeling via 24 Uurszorgloket, komt er een zorgverlener bij u of uw naasten inwonen. De zorgverlener ondersteunt en begeleidt de zorgbehoevende dag en nacht bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Hieronder verstaan wij zaken als opstaan, aankleden, eten koken etc. Belangrijk om te weten is dat wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen verricht dienen te worden, de thuiszorg hiervoor verantwoordelijk blijft.

Wilt u meer weten over het 24 Uurszorgloket? Klik dan hier.

Aanbod zorg in huis

Wij bemiddelen bij zorg in huis voor verschillende aandoeningen. Zo kunt u bij ons terecht wanneer u ouder wordt en niet meer zelfstandig kunt wonen. Echter ook wanneer u eenzaam bent of lijdt aan bepaalde aandoeningen kunt u bij ons terecht. Bekijk hier wat wij nog meer doen.

De zorgverleners

Bij 24 Uurszorgloket bemiddelen wij voornamelijk zorg bureau’s uit Polen, Slowakije en Portugal. De zorgverleners zijn snel beschikbaar, gemotiveerd om te leren en hebben zij van huis uit de ouderwetse toewijding meegekregen die nodig is om voor mensen te zorgen. In deze landen is het namelijk vanzelfsprekend dat kinderen de zorg voor ouderen op zich nemen. Daarbij is de taalbarrière nagenoeg nooit een probleem. Lees verder voor meer informatie over de zorgverleners.

Wij vinden het belangrijk dat een zorgverlener – zeker als hij of zij voor de eerste keer naar NL komt – warm wordt ontvangen. De cliënt met een hulpvraag is kwetsbaar, daar houden wij rekening mee. De zorgverlener bevindt zich ook in een kwetsbare situatie: de zorgverlener verlaat zijn vertrouwde woon- en leefomgeving om tijdelijk in een ander land te gaan wonen bij zijn of haar nog onbekende cliënt en diens netwerk. Na een lange reis is het fijn dat je wordt opgevangen door een team wat voor jou klaar staat en je begeleid.

Zorgverleners arriveren op maandag en hebben deze dag verder ‘vrij’ om te acclimatiseren en bij te komen van de reis die ze hebben afgelegd. Daarbij ontmoeten de zorgverleners elkaar en kunnen ze elkaar beter leren kennen; het is altijd fijn om collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op maandag komen de zorgverleners aan en van dinsdag tot donderdagochtend is de training, waarna ze persoonlijk door een medewerker van 24 Uurszorgloket gebracht en begeleid worden naar de cliënt. Wilt u graag meer lezen over de training? Lees dan hier verder.

Zorgindicatie aanvragen

Wanneer u op zoek bent naar inwonende zorg dan is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Dit is niet meer dan een document waarin het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) beschreven heeft welke zorg voor u noodzakelijk is. U kunt een zorgindicatie aanvragen bij het CIZ. U leest hier hoe u dit kunt doen.

Zorg in huis betaalbaar vanuit het PGB

Prettig om te weten is dat de bemiddeling bij zorg in huis in nagenoeg alle gevallen volledig te betalen is vanuit het persoons gebonden budget (PGB). Dit is een budget waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen. Hoe u een PGB aanvraag doet leest u in ons stappenplan.

Wat kost zorg in huis?

U kunt vrijblijvend een prijsopgave aanvragen. Wij geven u een uitgebreide inschatting van de kosten die zorg in huis met zich mee brengen.

Contact

Wilt u meer weten over 24 Uurszorgloket óf heeft u vragen over zorg in huis? Neem dan contact met ons op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl. Liever een kennismakingsafspraak inplannen? Maak hier uw afspraak met ons.