Persoonsgerichte zorg door het 24 Uurszorgloket

Persoonsgerichte zorg is een van de successleutels voor ouderen die thuis willen blijven wonen. Wanneer de zorg is afgestemd op de behoeftes van de oudere, vergroot dit de kans dat iemand succesvol thuis kan blijven wonen. Lees hieronder meer informatie over persoonsgerichte zorg?

Wat is persoonsgerichte zorg?

Bij persoonsgerichte zorg staat de persoon centraal en wordt de zorg afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dit betekent dat er wordt uit gegaan van iemands individuele behoeftes, capaciteiten, voorkeuren en sterke kanten. Bij deze vorm van zorg ligt de focus dus niet op de beperking of ziekte, maar op het grotere geheel. Het verschil met reguliere zorg is dat bij persoonsgerichte de mens centraal staat en dat er oog is voor het welzijn van de cliënt. Lees hier alles over wat persoonsgerichte zorg is en wat dit inhoudt. 

Wat zijn de voordelen van persoonsgerichte zorg?

Deze vorm van zorg brengt een aantal unieke voordelen met zich mee. Iedere cliënt is uniek en gaat op zijn of haar eigen manier met ziektes en beperkingen om. Dus is een persoonlijke behandeling waarbij de zorgverlener ook echt luistert en zich verplaatst in de cliënt. Dit is uitermate geschikt en hierdoor neemt de kwaliteit van de zorg toe. Het legt namelijk de focus op de cliënt, waardoor deze de zorg ook aangenamer zal ervaren. Daarnaast hebben zorgverleners hierdoor ook oog voor zaken die gerelateerd zijn aan het welzijn van de cliënt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oog hebben voor eenzaamheid van een cliënt en hierop inspelen. Maar ook communicatie kan het verschil maken. Door goed te communiceren en actief te luisteren krijgt de zorgverlener een beter inzicht in de gezondheid en sociale en emotionele situatie van de zorgbehoevende. Hierdoor kan de zorgverlener adequaat hulp inschakelen en eventueel met familieleden communiceren. Kortom, met deze vorm van zorg wordt daadwerkelijk gekeken wat een cliënt nodig heeft om zich zowel gezond als gelukkig te voelen.

Persoonsgerichte zorg bemiddeld door het 24 Uurszorgloket

Het 24 Uurszorgloket bemiddelt bij persoonsgerichte zorg in huis. Wij zorgen voor een passende inwonende zorgverlener in huis die op de hoogte van uw ziektebeeld en omstandigheden. Deze zorgverlener hanteert een persoonlijke aanpak en heeft naast de benodigde passende zorg ook oog voor het welzijn van zijn of haar cliënt. Omdat de zorgverlener inwonend is, zal de eenzaamheid van de cliënt ook verminderen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de zorgverlener een beter inzicht krijgt in de gezondheid en situatie van de cliënt. Door deze persoonlijke aandacht neemt zowel de kwaliteit van de zorg als de kwaliteit van leven toe.

Lees hier meer over particuliere ouderenzorg. 

24 uurs zorg via het 24 Uurszorgloket

persoonsgerichte zorg

Wilt u meer weten over de mogelijkheden omtrent persoonsgerichte zorg of heeft u andere vragen voor het 24 Uurszorgloket? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via 0800-644444 of stuur een mailtje naar info@24uurszorgloket.nl. Wij helpen u graag verder.