Inwonende zorg via 24 Uurszorgloket

Wanneer mensen ouder worden is ouderen zorg soms noodzakelijk. Dankzij de bemiddeling bij inwonende zorg door het 24 Uurszorgloket blijft zelfstandig thuis wonen mogelijk. U of uw naasten hoeven niet te verhuizen naar een verzorgingstehuis, maar kunnen gewoon blijven wonen op de plek waar zij nu wonen. Een zorgverlener die 24 uur per dag zorg, ondersteuning en begeleiding biedt. De zorgverlener ondersteunt bij zorg zoals alle dagelijkse levensverrichtingen.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat de bemiddeling in bijna alle gevallen volledig te betalen is vanuit het Persoonsgebonden budget. Meer weten over wat wij doen? Lees hier meer over de bemiddeling bij 24 uurs zorg aan huis.

*Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dient hiervoor de thuiszorg ingeschakeld te worden.

Wanneer kiezen voor inwonende zorg?

24 uur zorg kan prettig zijn in verschillende situaties. Niet alleen wanneer men ouder wordt en zorg nodig heeft kan het 24 Uurszorgloket oplossing bieden. Ook wanneer u lijdt aan aandoeningen als Alzheimer, Parkinson, Dementie of COPD is inwonende zorg mogelijk.

Bij het 24 Uurszorgloket bemiddelen wij met verschillende partners uit Polen, Portugal en Slowakije. Het grootste deel van de zorgverleners is dan ook afkomstig uit één van deze landen. Wanneer er bij ons een zorgvraag binnenkomt, zetten wij deze uit bij onze partners. Zij gaan dan op zoek naar een zorgverlener welke past bij de betreffende situatie. Uiteraard gaat dit volledig in samenspraak met de zorgbehoevende en/of familie van de zorgbehoevende. Kortom, wij verzorgen de bemiddeling tussen de zorgvraag en de inwonende zorgverlener.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden over zorg in uw specifieke situatie te bespreken. Óf lees meer over de zorgverleners.

Wat zijn de kosten voor inwonende zorg?

Zoals eerder beschreven is de inwonende zorg via het 24 Uurszorgloket in bijna alle gevallen te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Daarnaast bieden wij scherpe tarieven in vergelijking met Nederlandse instellingen.

U leest hier hoe u een persoonsgebonden budget kunt aanvragen.

Zorgindicatie

Om in aanmerking te komen voor zorg aan huis of inwonende zorg, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. In de zorgindicatie staat beschreven voor welke zorg u in aanmerking komt en waar u recht op heeft. Een zorgindicatie is aan te vragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Benieuwd hoe u een zorgindicatie aanvraagt? Wij vertellen u graag meer in ons stappenplan om zorgindicatie aan te vragen.

Contact

Wilt u meer weten of heeft u vragen over inwonende zorg? Neem gerust contact met ons op

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday