Inwonende zorg via 24 Uurszorgloket

Inwonende zorg: een betrouwbaar alternatief voor uw dierbaren

Naarmate mensen ouder worden, kan de behoefte aan zorg toenemen. Met de inwonende zorg van 24 Uurszorgloket kunnen u of uw dierbaren zelfstandig thuis blijven wonen. Er is geen noodzaak om te verhuizen naar een verzorgingstehuis. In plaats daarvan biedt een zorgverlener 24 uur per dag ondersteuning en begeleiding, precies daar waar het nodig is: in uw eigen vertrouwde omgeving. De zorgverlener ondersteunt bij zorg zoals alle dagelijkse levensverrichtingen.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat deze inwonende zorg in bijna alle gevallen volledig te betalen is vanuit het Persoonsgebonden budget. Meer te weten komen over het unieke concept van 24 Uurszorgloket? Lees hier meer over de 24 uurs zorg aan huis.

*Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dient hiervoor de thuiszorg ingeschakeld te worden.

Wanneer kiezen voor inwonende zorg?

Deze vorm van zorg is niet alleen een uitkomst voor ouderen, maar ook voor mensen met aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson, Dementie of COPD. Het concept van inwonende zorg is wellicht nieuw voor velen, maar het is een waardevol alternatief dat zowel comfort als kwalitatieve zorg biedt.

24 Uurszorgloket werkt samen met verschillende partners uit Polen, Portugal en Slowakije. Wanneer er bij ons een zorgvraag binnenkomt, zetten wij deze uit bij onze partners. Zij gaan dan op zoek naar een zorgverlener past in de situatie. Hierdoor kunnen wij de perfecte match vinden voor uw specifieke zorgbehoefte. Uiteraard gebeurt dit altijd in volledige samenspraak met uw dierbare en zijn of haar omgeving. Kortom, wij zorgen voor een veilig en warm alternatief in de vertrouwde omgeving van de zorgvrager.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden over zorg in uw specifieke situatie te bespreken. Óf lees meer over de zorgverleners.

Wat zijn de kosten voor inwonende zorg?

Zoals eerder beschreven is de inwonende zorg via 24 Uurszorgloket in bijna alle gevallen te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Daarnaast bieden wij scherpe tarieven in vergelijking met Nederlandse instellingen.

U leest hier hoe u een persoonsgebonden budget kunt aanvragen.

Zorgindicatie

Om in aanmerking te komen voor zorg aan huis of inwonende zorg, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. In de zorgindicatie staat beschreven voor welke zorg u in aanmerking komt en waar u recht op heeft. Een zorgindicatie is aan te vragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Benieuwd hoe u een zorgindicatie aanvraagt? Wij vertellen u graag meer in ons stappenplan om zorgindicatie aan te vragen.

Contact

Wilt u meer weten of heeft u vragen over inwonende zorg? Neem gerust contact met ons op