Zorg in natura (ZiN)

Wanneer u het prettig vind dat alles omtrent de zorg voor u of uw naasten uit handen wordt genomen, dan kunt u kiezen voor zorg in natura (ook wel ZiN genoemd). Bij zorg in natura zorgt het zorgkantoor, de gemeente of de zorgverzekeraar, ervoor dat u passende zorg krijgt. Zij nemen contact op met verschillende zorgaanbieders en kijken welke vorm van zorg het meest geschikt is voor uw situatie (let op: het is wel mogelijk om uw voorkeur uit te spreken met betrekking tot een zorgaanbieder). Mocht er een geschikte zorgaanbieder gevonden zijn dan komt deze bij u thuis langs om afspraken te maken over de benodigde zorg. Deze afspraken worden vastgelegd in een zorgplan. Het zorgplan wordt regelmatig doorgenomen en bijgesteld waar nodig.

Wat zijn de voordelen van zorg in natura?

De belangrijkste voordelen van zorg in natura zijn dat u geen enkel omkijken heeft naar de administratieve taken welke komen kijken bij het regelen van zorg. Hiervoor is de gemeente, het zorgkantoor óf de zorgverzekeraar verantwoordelijk. Daarnaast bent u ook niet verantwoordelijk voor de keuze van een zorgverlener of zorgaanbieder. Kortom, u hoeft zelf helemaal niets te doen.

ZiN via het 24 Uurszorgloket

Bij het 24 Uurszorgloket bemiddelen we bij 24 uurs zorg aan huis. Dat wil zeggen dat er een zorgverlener komt inwonen welke ondersteuning en begeleiding biedt bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) 

zorg natura

Let op: wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dan blijft de daadwerkelijke thuiszorg verantwoordelijk). Deze vorm van zorg is uitstekend te realiseren via zorg in natura. Wilt u meer weten over onze 24 uurs zorg aan huis of ZiN? Bel 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl.

Verschil tussen zorg in natura en zorg vanuit het PGB

Het belangrijkste verschil tussen zorg in natura en zorg vanuit het PGB, is dat u in het geval van PGB volledig zelf verantwoordelijk bent voor het verkrijgen van zorg. U kiest zelf de zorgaanbieder, bent verantwoordelijk voor het budget & verzorgt de administratie. Meer weten over het Persoonsgebonden budget (PGB)? Lees hier meer over het verschil tussen zorg in natura en PGB.

24 uurs zorg is bijna altijd voor 100% betaalbaar vanuit dit persoonsgebonden budget (PGB). Om hiervoor aanmerking te komen dient u in het bezit te zijn van een zogenaamde zorgindicatie. In een zorgindicatie staat beschreven op welke zorg u recht heeft. U kunt een zorgindicatie aanvragen bij het CIZ.

Contact

Heeft u nog vragen over zorg in natura of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u direct een afspraak inplannen of onze tarieven bekijken? Plan hier direct uw afspraak in.  Wij helpen u heel graag verder en kijken samen naar u voor een passende oplossing.