Particuliere zorg voor ouderen

Wanneer ouderen niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen (wegens ouderdom of een aandoening/ziekte) én niet naar een verzorgingstehuis willen, dan is de 24 uurs particuliere zorg voor ouderen door het 24 Uurszorgloket mogelijk de oplossing. Wij verzorgen de bemiddeling bij particuliere zorg voor ouderen en zorgen er op die manier voor dat mensen langer in hun eigen en vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Wanneer u bemiddeling via het 24 Uurszorgloket aanvraagt, komt er een zorgverlener bij de zorgbehoevende inwonen. De zorgverlener zorgt voor 24 uur per dag toezicht en begeleiding bij alle dagelijkse levensverrichtingen. De zorgbehoevende kan op die manier nog jaren zelfstandig thuis blijven wonen en hiermee bevorderen wij de kwaliteit van leven voor zowel de zorgbehoevende als mantelzorgers, vrienden en naaste familie. U leest hier meer over wat wij doen!

Let op: Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen, zoals het toedienen van medicijnen noodzakelijk zijn, dan dient hiervoor een thuiszorgorganisatie ingeschakeld te worden.

particuliere zorg voor ouderen

Ons aanbod particuliere zorg voor ouderen

De bemiddeling bij particuliere zorg voor ouderen is niet alleen in het leven geroepen voor mensen die ouder worden en om die reden niet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Zo komt iemand ook in aanmerking wanneer hij of zij bijvoorbeeld lijdt aan COPD, Parkinson, Alzheimer (dementie) of MS. Dit geldt ook voor mensen die last hebben van eenzaamheid. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? Stel uw vraag gerust of plan vrijblijvend een kennismakingsafspraak in.

Wat kost particuliere zorg voor ouderen?

De particuliere thuiszorg voor ouderen is in de meeste vallen volledig betaalbaar uit het Persoonsgebonden Budget (PGB). De tarieven die wij hanteren zijn echter voordelig in vergelijking met Nederlandse zorginstellingen. Zo kost bemiddeling bij 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding gemiddeld €110 per dag. Bij Nederlandse zorginstellingen betaald u veel meer voor enkel en alleen nachtzorg. Wilt u direct weten wat de bemiddeling bij 24 uurs zorg u gaat kosten? Vraag uw prijsopgave aan of bekijk hier onze tarieven.

PGB aanvragen

Particuliere zorg voor ouderen is te betalen uit het persoonsgebonden budget (PGB). Met een PGB kunt u zelf uw zorg inkopen. Een PGB aanvragen is relatief eenvoudig. Toch helpen wij u graag bij het aanvragen van een PGB middels ons stappenplan. Wilt u meer weten over de tarieven die gekoppeld zijn aan het PGB? Bekijk hier de tarieventabel PGB 2017.

Zorgindicatie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor 24 uurs zorg als onderdeel van particuliere zorg voor ouderen, toezicht en begeleiding, dient u in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Een zorgindicatie aanvragen doet u bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Zij stellen vast welke zorg u of uw naaste nodig heeft en waar u of uw naaste recht op heeft. Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van een zorgindicatie.

Contact

Heeft u nog vragen over de bemiddeling bij 24 uurs zorg of andere vragen over particuliere zorg voor ouderen? Wij staan u met alle plezier te woord. U kunt ons telefonisch bereiken via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday