Zorg au-pair met basis Nederlands via het 24 Uurszorgloket

zorg au-pair

Wanneer u kiest voor bemiddeling bij 24 uurs zorg in huis, dan komt er een zorgverlener (ook wel zorg au-pair genoemd) inwonen. Maar wat is een zorg au-pair precies? Waarom kies ik hiervoor en wat zijn bijkomende kosten? Wij leggen het graag aan u uit.

Wat is een zorg au-pair?

Een zorg au-pair is een zorgverlener die komt inwonen bij de zorgbehoevende. De zorg au-pairs die het 24 Uurszorgloket inzet zijn ervaren en gekwalificeerde verzorgende. Deze zorg au-pair is 24 uur per dag aanwezig en kan ondersteunen en begeleiden in de persoonlijke verzorging, het huishouden en biedt gezelschap waar nodig. Dit worden ook wel algemene dagelijkse levensverrichtingen genoemd.

Waarom een zorg au-pair?

Wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk is kan een zorg au-pair uitkomst bieden. Doordat de zorg au-pair 24 uur per dag aanwezig is, blijft zelfstandig thuiswonen mogelijk. Daarnaast kan dit naaste familie ‘ontzorgen’ doordat zij helpen met persoonlijke verzorging, eventueel verpleging en andere dagelijkse levensverrichtingen. Daarnaast is eenzaamheid niet meer aan de orde en hoeft angst niet langer een rol te spelen. Dit aangezien er altijd iemand aanwezig is om toezicht te houden. Het allerbelangrijkste is dat men daardoor in hun eigen vertrouwde veilige omgeving kan blijven wonen.

Bel mij vrijblijvend voor meer informatie

Wat kost bemiddeling bij een zorg au-pair?

In nagenoeg alle gevallen is de bemiddeling bij zorg au-pairs volledig te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Dit betekend dat u geen eigen extra kosten maakt voor deze vorm van zorg. Hoe vraag ik een PGB aan?  Of vraag vrijblijvend uw kostenoverzicht aan

Mocht u de bemiddeling bij een zorg au-pair zelf willen betalen dan kunt u hier onze tarieven bekijken.

Taalbarrière 

Veel van de zorg au-pairs die wij inzetten, zijn afkomstig uit Slowakije, Portugal of Polen. Om die reden krijgen wij vaak de vraag of er sprake is van een taalbarrière. Dit is echter zelfden het geval. Zij spreken allemaal Duits en/of Engels, echter wij begrijpen dat het voor een grote groep van onze klanten belangrijk is dat de zorg au-pairs een basis Nederlands beheersen. Het grootste deel van de zorg au-pairs spreekt basis Nederlands, sommige omdat zij reeds een aantal jaren in Nederland hebben gewerkt en zich de taal eigen hebben gemaakt, andere omdat ze een training basis Nederlands hebben gevolgd.

Hoe denken de media en politiek over de inzet van zorg au-pairs?

Ook de politiek en de media hebben het idee van zorg au-pairs opgepikt, want ook volgens hen zou dit dé oplossing kunnen zijn voor veel problemen van thuiswonende senioren en andere hulpbehoevende. Door zorg au-pairs in te zetten bieden wij de oplossing om senioren in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. Omringd door zorg die past bij de individuele situatie.

Hieronder kunt u enkele relevante nieuwsartikelen bekijken met betrekking tot deze vorm van zorg.

Contact

Wilt u meer informatie over zorg au-paris of heeft u nog andere vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl  . Wij komen u graag alle voordelen de bemiddeling bij zorg uitleggen.