Hoe werkt het 24 Uurszorgloket?

Zorg thuis

Onze aanpak bij 24 uurs zorg thuis

Direct vanaf het moment dat we een aanvraag krijgen voor 24 uurs zorg thuis, bespreken we met de klant wat de specifieke wensen of eisen zijn. Op basis hiervan gaan wij op zoek naar een geschikte inwonende zorgverlener. Desgewenst maken wij ook een gezamenlijke afspraak. U kunt hier geheel vrijblijvend uw (familie)afspraak inplannen.

Lees verder »

Inschrijfformulier

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek met de aanvrager neemt onze zorgcoördinator alle relevante gegevens met u door om de gewenste zorg op maat te kunnen aanbieden. Wij kijken hierbij specifiek naar de situatie die van toepassing is, zodat wij via onze partners de juiste zorg, toezicht en begeleiding kunnen aanbieden. Lees verder om meer te weten te komen over de onderwerpen die besproken worden.

Lees verder »

Zorgindicatie (CIZ) 

Wanneer u of een van uw naasten zorg nodig heeft dan moet er eerst vastgesteld worden welke zorg men nodig heeft en wat de hoeveelheid van deze zorg dient te zijn. Dit staat beschreven in de zorgindicatie. Deze zorgindicatie wordt vastgesteld door het CIZ (CIZ). Hier wordt beschreven hoe u een zorgindicatie kunt aanvragen bij het CIZ. Lees verder om meer  te weten te komen over het aanvragen van een zorgindicatie.

Lees verder »

Het persoonsgebonden budget (PGB) gebruiken voor zorg thuis

Wanneer u of iemand in uw omgeving 24 uur zorg of toezicht nodig heeft thuis dan bent u daar in Nederland voor verzekerd vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U kunt de benodigde zorg verkrijgen via een zorginstelling. Dit bestaat bijvoorbeeld uit thuiszorg of opname in een verzorgingstehuis. Dit noemen we ‘zorg in natura’. Echter bestaat er in Nederland ook het persoonsgebonden budget (PGB). Met dit budget kunt u zelf bij een zorgverlener of zorginstelling de benodigde zorg inkopen. De 24 uurs zorg aan huis is in de meeste gevallen bij het 24 Uurs Zorgloket voor 100% betaalbaar uit het PGB. Een persoonsgebonden budget is niet verplicht; de zorg kan ook particulier betaald worden.

Lees verder »

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de 24 uurs zorg aan huis via het 24 Uurszorgloket? Neem contact op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday