Hoe gaat 24 Uurszorgloket te werk?

Onze aanpak voor inwonende zorg

Direct vanaf het moment dat we een aanvraag krijgen voor dag- en nachtzorg in huis, bespreken we met u of uw dierbare wat de specifieke wensen en behoeften zijn. Op basis hiervan gaan wij op zoek naar een geschikte inwonende zorgverlener. Desgewenst maken wij ook een gezamenlijke afspraak. U kunt hier geheel vrijblijvend uw (familie)afspraak inplannen.

Lees verder »

Inschrijfformulier

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek met neemt onze zorgcoördinator alle relevante gegevens met u door om de gewenste zorg op maat te kunnen aanbieden. Wij kijken hierbij specifiek naar de situatie die voor u of uw dierbare van toepassing is, hierdoor kunnen wij altijd de juiste zorg, toezicht en begeleiding leveren. Lees verder om meer te weten te komen over de onderwerpen die besproken worden tijdens een intakegesprek.

Lees verder »

Zorgindicatie (CIZ) 

Op het moment dat u of uw dierbare zorg nodig heeft, dan moet er worden vastgesteld welke zorg u nodig heeft en wat de hoeveelheid zorg dient te zijn. Dit staat allemaal beschreven in de zorgindicatie. Deze zorgindicatie wordt vastgesteld door het CIZ (CIZ). Lees hier meer over het aanvragen van een zorgindicatie.

Lees verder »

Het Persoonsgebonden budget (PGB) gebruiken voor inwonende zorg

Wanneer u of uw dierbare inwonende zorg of toezicht nodig heeft, dan bent u daar in Nederland voor verzekerd vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U kunt de benodigde zorg verkrijgen via een zorginstelling. Dit bestaat bijvoorbeeld uit thuiszorg of opname in een verzorgingstehuis. Dit noemen we ‘zorg in natura’. Echter bestaat er in Nederland ook het Persoonsgebonden budget (PGB). Met dit budget kunt u zelf bij een zorgverlener of zorginstelling de benodigde zorg inkopen. De inwonende zorg via 24 Uurszorgloket wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit het PGB. Een Persoonsgebonden budget is niet verplicht; de zorg kan ook particulier worden betaald.

Lees verder »

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de inwonende zorg via 24 Uurszorgloket? Neem contact op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.