Zorgverleners

Bij 24 Uurszorgloket begrijpen we dat het vinden van de juiste zorg voor u of uw dierbare een uitdaging kan zijn. 24 Uurszorgloket helpt al meer dan 10 jaar cliënten, ondanks hun zorgvraag, thuis te blijven wonen. Onze zorgverleners bieden persoonsgerichte inwonende zorg, waarmee we ervoor zorgen dat u in uw eigen thuisomgeving veilig en vertrouwd kan blijven wonen. Op deze pagina leggen we u uit wie onze zorgverleners zijn, wat hun achtergrond is, wat hun werkzaamheden zijn en hoe zij worden geselecteerd en getraind om de beste zorg te bieden.

Wat is een zorgverlener?

Een zorgverlener bij 24 Uurszorgloket is iemand die gespecialiseerd is in het bieden van persoonlijke, individuele en huishoudelijke ondersteuning binnen uw vertrouwde omgeving. Onze zorgverleners bieden dus niet alleen zorg, maar zijn ook een fijn gezelschap en een helpende hand in het dagelijks leven omdat wij ons focussen op uw welzijn. Door de inzet van onze zorgverleners kunnen mensen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, als dat alleen niet meer gaat.

Waar komen onze zorgverleners vandaan?

Onze inwonende zorgverleners zijn afkomstig uit verschillende EU-landen, voornamelijk uit Portugal en Polen. Ze spreken naast hun moedertaal ook Engels of Duits, wat zorgt voor een goede communicatie met onze cliënten. Uiteraard zijn er meer talen mogelijk en zoeken wij een zorgverlener die in uw profiel past, u kiest ten alle tijden welke zorgverlener u komt verzorgen.

Het selectieproces van de zorgverleners

De selectie van onze zorgverleners gebeurt via een zorgvuldig proces waarbij we niet alleen kijken naar professionele vaardigheden, maar ook naar persoonlijkheid en motivatie. Een goede match met onze cliënten is essentieel voor het bieden van de beste zorg. Ons selectieproces is dan ook uitgebreid. Zorgverleners ondergaan strenge achtergrondcontroles, uitgebreide interviews en vaardigheidstesten.

Bent u benieuwd naar het gehele proces tot inwonende zorg? Daarover leest u hier meer.

Proces tot inwonende zorg »

De werkzaamheden van onze zorgverleners

De werkzaamheden van onze zorgverleners omvatten een breed spectrum aan taken: van persoonlijke verzorging zoals hulp bij het opstaan, aan- en uitkleden tot huishoudelijke hulp en het bereiden van maaltijden. Simpel gezegd voorzien onze zorgverleners in de basiszorg. Dit omvat: individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en persoonlijke verzorging. Hierbij ligt onze focus volledig op het welzijn van u of uw dierbare. Onder deze zorg valt de algemene dagelijks levensverrichtingen (ADL), meer informatie over ADL zorg kunt u hier vinden.

De zorgverlener gebruikt in de uitvoering van de werkzaamheden de zorgkaart en het zorgleefplan. Er wordt een verslag gemaakt in het cliënten dossier over de voortgang van de zorg. Samen met de zorg coördinator wordt er op vaste momenten geëvalueerd en indien nodig worden de plannen bijgesteld.

Let op: indien voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van injecties), dan werken we samen met de lokale thuiszorg die deze handelingen zal verrichten.

Training zorgverleners

Voordat onze zorgverleners aan de slag gaan, ontvangen zij een uitgebreide training gericht op de Nederlandse cultuur, omgang met specifieke zorgbehoeften (zoals dementie), en praktische vaardigheden binnen de zorgverlening (ADL). Deze training zorgt ervoor dat zij volledig voorbereid zijn om de beste zorg te kunnen bieden. Wij geven deze training op onze locatie in Brabant. Meer informatie en een video over deze meerdaagse training vindt u op deze pagina:

Training zorgverleners »

Contact

Wilt u meer informatie over onze diensten? Of heeft u specifieke vragen over onze zorgverleners? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de mogelijkheden te bekijken.