Alternatief particulier verpleeghuis

Alternatief voor een particulier verpleeghuis?

Het is volkomen begrijpelijk als u niet naar een particulier verpleeghuis wil, maar liever thuis wil blijven wonen. Als u 24-uurszorg nodig heeft en liever thuis wil blijven wonen, dan is het ook mogelijk om een inwonende zorgverlener te krijgen. Wij van het 24 Uurszorgloket bemiddelen in het zorgverleningsproces en zorgen voor een passende inwonende zorgverlener in huis die op de hoogte van uw ziektebeeld en omstandigheden. Deze zorgverlener past een persoonlijke aanpak toe en heeft naast zorgverlening ook nog oog voor het welzijn van zijn of haar cliënt. Zo heeft u alle voordelen van een particulier verpleeghuis, terwijl u toch thuis kunt blijven wonen. Als u meer wil lezen over het werk dat wij als zorg bemiddelingsbureau verrichten, lees dan hier meer over wat wij doen. 

Het grootste verschil tussen een particulier en niet particulier verpleeghuis zit hem voornamelijk in het feit dat voor een particulier verpleeghuis geen indicatie nodig is en voor een niet particulier verpleeghuis wel. In een particulier verpleeghuis kunt u altijd terecht. Echter de kosten voor zorg en wonen betaalt u zelf. Het is vaak duurder om in een particulier verpleeghuis te wonen en deze kosten kunnen meestal niet gedekt worden met alleen een AOW. Wilt u meer weten? Lees dan hieronder verder.

Alternatief voor een particulier verpleeghuis

In Nederland schieten particuliere verpleeghuizen als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels zijn er circa 300 particuliere verpleeg- en verzorgingstehuizen in Nederland. Particuliere verpleeghuizen zijn duurder dan niet particuliere verpleeghuizen. Denk daarbij aan een tarief van drie tot vijfduizend euro per maand. Daarom is wonen in een verpleeghuis niet voor iedereen weggelegd. Voor een verpleeghuis is geen indicatie benodigd; deze verpleeghuizen vallen namelijk buiten de Wet voor langdurige zorg. Echter hebben particuliere verpleeghuizen wel een aantal voordelen ten opzichte van niet particuliere verpleeghuizen. Zo zijn particuliere verpleeghuizen bijvoorbeeld beter ingericht op het samenwonen van echtparen.

De voordelen van een particulier verpleeghuis

Het is duurder om in een verpleeghuis te wonen. Echter heeft dit natuurlijk zijn redenen en zijn hier een aantal voordelen aan verbonden. Omdat voor een particulier verpleeghuis geen indicatie voor langdurige zorg nodig is, kunt u er eigenlijk altijd terecht. Dit maakt het samen blijven wonen van echtparen gemakkelijker. Daarnaast gaat de dienstverlening in particuliere verpleeghuizen verder dan in reguliere verpleeghuizen. Particuliere verpleeghuizen hebben vaak veel personeel en bovendien hoogopgeleid personeel in dienst. In particuliere verpleeghuizen hebben de zorg- en dienstverlening een meer op maat benadering. Dus de dienstverlening gaat verder dan in een regulier verpleeghuis. Denk hierbij aan dat u bijvoorbeeld begeleiding krijgt bij het uitoefenen van uw ei

particulier verpleeghuis

gen hobby’s of bezoeken buiten de deur. Bovendien is het aannemelijk dat u er met gelijkgestemden woont en dat u er kunt blijven wonen. Dit is voornamelijk handig als uw gezondheid verslechtert of als dementie een rol gaat spelen. Daarnaast kunnen de kosten onder sommige omstandigheden vergoed worden vanuit de Wet Langdurige Zorg of door een persoonsgebonden budget. Bijvoorbeeld als u 24-uurszorg nodig heeft.

Zorg via het 24 Uurszorgloket

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een particulier verpleeghuis of andere zorg omtrent het 24 Uurszorgloket? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via 0800-644444 of stuur een mailtje naar info@24uurszorgloket.nl.