fbpx

Dementiezorg in huis via het 24 Uurs Zorgloket

Er is steeds meer vraag naar dementiezorg in huis. Dit heeft er mee te maken dat ouderen met dementie vaker thuis blijven wonen. Het beleid van de Nederlandse overheid is daar ook op toegespitst. Daarnaast is het verhuizen, van iemand die dementiezorg nodig heeft, naar een nieuwe onbekende omgeving niet altijd bevorderlijk.

Het 24 Uurszorgloket heeft hier een passende oplossing. Met inwonende zorgverlening kan er dementiezorg geleverd waardoor u of uw naasten in de vertrouwde woon- en leefomgeving kan blijven wonen. De inwonende zorgverlener biedt veiligheid, dag structuur en persoonlijke-, individuele en huishoudelijke hulp. In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgebouwd in de dementiezorg. Zo lijdt 70% van de cliënten van het 24 Uurs Zorgloket aan dementie met Alzheimer als meest voorkomende vorm van dementie.

In veel gevallen worden wij benaderd door familie, vrienden of kennissen van degene die zorg nodig heeft. Zelfstandig thuis wonen zonder ondersteuning & begeleiding is in die gevallen niet langer mogelijk. Veel voorkomende signalen van iemand die niet langer zelfstandig kan wonen zijn o.a.:

 • Een veranderend eet- en drinkpatroon;
 • Vergeten van basishandelingen;
 • Persoonlijke verzorging gaat achteruit;
 • Er is geen structuur meer gedurende de dag/nacht

Herkent u deze situatie en bent u op zoek naar een passende oplossing voor uw vader, moeder, vriend, vriendin of kennissen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl.

Dementiezorg: wat doen wij?

Het 24 Uurs Zorgloket bemiddelt bij dementiezorg aan huis. Wij zorgen ervoor dat er een zorgverlener tijdelijk komt inwonen bij u of uw naaste. De zorgverlener biedt ondersteuning en begeleiding bij persoonlijke verzorging, algemene dagelijkse levensverrichtingen en het huishouden. Omdat er een zorgverlener tijdelijk komt inwonen kan de cliënt zelfstandig thuis blijven wonen.

We zorgen ervoor dat:

 • Er structuur geboden wordt, omdat er persoonlijke begeleiding is;
 • Er toezicht gehouden wordt gehouden op het eet- en drink gedrag. Er wordt gezamenlijk gegeten (en indien mogelijk gekookt);
 • Er ondersteuning plaats vindt op gebied van persoonlijke verzorging;
 • De cliënten niet langer eenzaam zijn, aangezien er 24 uur per dag iemand aanwezig is;
 • De cliënt en familie, vrienden of kennissen zich veilig voelen, omdat er altijd iemand in de buurt is;
 • De cliënt veel bewegingsvrijheid heeft, aangezien deze niet in een gesloten instelling woont.
 • De cliënt veiligheid geboden wordt

Verder is het belangrijk om te weten dat de zorgverlener, na de proefperiode van 1 week, minimaal 2 maanden en maximaal 6 maanden blijft. Hierna wordt de zorgverlener afgelost door een andere zorgverlener, zo wordt er continuïteit van zorg geboden: voor een lange periode een vaste zorgverlener. Voorwaarde is dat de zorgverlener kan beschikken over een eigen ingerichte slaap- kamer en dat er Wi-Fi aanwezig is op de locatie.

Dementiezorg aan huis: wat kost het?

U betaald niets voor de zorg. De inwonende dementiezorg wordt volledig vergoed vanuit het persoonsgebonden budget. De maandelijkse factuur ad.  €3.600,- wordt betaald door de Sociale Verzekering Bank.. Echter krijgen al onze cliënten de zorg volledig vergoed vanuit het persoonsgebonden budget.

Indien u een zorgvraag heeft krijgt u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De hoogte van deze indicatie bepaald welk budget u krijgt. Met behulp van het persoonsgebonden budget kunt u de volledige zorg van een inwonende zorgverlener betalen. De dementiezorg via het 24 Uurszorgloket is op die manier voor iedereen toegankelijk.

Heeft u geen zorg-indicatie maar wilt u ook gebruik maken van een inwonende zorgverlener? Dat is uiteraard ook mogelijk, echter dan dient u het maandbedrag zelf te bekostigen.

Naast de kosten voor de zorg dient u twee keer per jaar rekening te houden met een feestdagenuitkering (met Pasen en kerst) van €272,- omdat de zorgverleners tijdens deze feestdagen moeten werken. Per jaar kunt u één van deze twee feestdagenuitkeringen laten vergoeden vanuit het PGB. De formulieren hiervoor worden door ons voor u geregeld.

Als laatste dient u rekening te houden met de reiskosten van de zorgverlener. Deze kosten bedragen minimaal €90,- en maximaal €150,- per enkele reis. Deze kosten kunnen eventueel betaald worden middels het verantwoordingsvrije bedrag* welke u kunt laten overmaken van het persoonsgebonden budget naar de rekening van de Budgethouder.

* Het verantwoordingsvrije bedrag is een klein percentage van uw PGB waarvan u geen verantwoording hoeft af te leggen bij het zorgkantoor waar u het geld aan uitgeeft.  

De feiten op een rijtje:

 • Via uw PGB wordt de inwonende zorg betaald
 • De reiskosten kunnen vanuit het verantwoordingsvrije bedrag worden betaald
 • U betaalt jaarlijks eenmalig €272,- voor de feestdagenuitkering
 • U zorgt voor kost en inwoning, het 24 Uurs Zorgloket zorgt voor de zorg

Wilt u meer weten over de tarieven? Bekijk dan onze tarieven pagina of stel uw vraag snel door te bellen naar 0800-6444444.

Meer informatie over dementiezorg?

Wanneer u meer informatie wilt ontvangen over de diensten die wij aanbieden, kunt u volledig gratis contact opnemen met 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl. Wij beantwoorden al uw vragen met plezier. Indien u geïnteresseerd bent komen wij geheel vrijblijvend bij u langs voor een intake gesprek. U zit dan nog nergens aan vast. Betalen hoeft pas vanaf het moment dat er daadwerkelijk zorg geleverd word.