Particuliere zorg dementie

24 Uurszorgloket biedt een unieke aanpak voor particuliere zorg bij dementie. In plaats van de traditionele methoden zoals thuiszorg of een verzorgingshuis, bieden wij 24-uurs zorg aan huis. Een inwonende zorgverlener biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan mensen met dementie, waardoor ze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Ervaring en expertise dementiezorg

De zorgverleners die wij inzetten hebben jarenlange ervaring in het ondersteunen en begeleiden van mensen met dementie. Hierdoor kunnen we met vertrouwen zeggen dat we specialisten zijn in het bieden van ondersteuning en begeleiding bij dementie. Onze aanpak zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, wat de kwaliteit van leven ten goede komt. Bovendien nemen we de verantwoordelijkheid voor mantelzorg weg bij familie en vrienden.

*Let op: wanneer voorbehouden en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van medicijnen), dan blijft hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg verantwoordelijk.

Kosten van particuliere zorg bij dementie

Onze alternatieve vorm van particuliere zorg bij dementie is in bijna alle gevallen te betalen vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Dit is een budget waarmee u zelf zorg kunt inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze. U leest hier hoe het aanvragen van een PGB in zijn werk gaat.

Als u niet in aanmerking komt voor een PGB, dan gelden onze reguliere tarieven. Voor gemiddeld €110 per dag heeft u dag- en nacht toezicht, ondersteuning en begeleiding aan huis. Bekijk ons tarievenoverzicht voor meer informatie.

Aanvragen zorgindicatie bij het CIZ

Als u gebruik wilt maken van onze zorg, heeft u een zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In de zorgindicatie staat beschreven welke zorg nodig is en hoeveel zorg er nodig is. Lees hier meer over het aanvragen van een zorgindicatie.

Contact

Wilt u meer weten over de particuliere zorg bij dementie of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl. Wij helpen u graag verder!