Particuliere zorg dementie

Bij het 24 Uurszorgloket bemiddelen wij bij particuliere zorg bij dementie. Dit doen wij echter op een net wat andere manier dan gebruikelijk. Het 24 Uurszorgloket is namelijk een bemiddelingsbureau voor 24 uurs zorg aan huis. Er komt een zorgverleners bij de zorgbehoevende inwonen, die zorg, ondersteuning en begeleiding biedt bij dementie. De bemiddeling bij zorg aan huis is dus een alternatieve vorm voor particuliere zorg bij dementie.

De zorgverleners hebben in de loop der jaren veel ervaring op gedaan in het ondersteunen en begeleiden van mensen die lijden aan dementie. Om die reden kunnen wij zeggen dat we specialist zijn op het gebied van ondersteuning en begeleiding bij dementie.

Wij bemiddelen bij zorg aan huis, zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De praktijk wijst uit dat dit de kwaliteit van leven ten goede komt. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat naaste familie en/of vrienden niet meer verantwoordelijk zijn voor de mantelzorg van hen naasten.

*Let op: wanneer voorbehouden- en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van medicijnen), dan blijft hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg verantwoordelijk.

Wat kost particuliere zorg bij dementie?

De alternatieve vorm van particuliere zorg bij dementie is in nagenoeg alle gevallen te betalen vanuit het persoonsgebonden budget (ook wel PGB genoemd). Dit is een budget waarmee u zelf zorg kunt inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze. U leest hier hoe het aanvragen van een PGB in zijn werk gaat.

Mocht u niet in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget, dan gelden onze reguliere tarieven. Bekijk ons tarievenoverzicht voor meer informatie. Voor gemiddeld €110 per dag heeft u 24 uur per dag toezicht, ondersteuning en begeleiding aan huis.

Bekijk ons tarievenoverzicht.

Aanvragen zorgindicatie bij het CIZ

Wanneer u gebruik wilt maken van de bemiddeling bij zorg, dient u een zorgindicatie aan te vragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In uw zorgindicatie staat beschreven welke zorg nodig is en hoeveel zorg er nodig is. Lees hier meer over het aanvragen van een zorgindicatie.

Contact

Wilt u meer weten over de particuliere zorg bij dementie of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-6444444 of info@24uurszorgloket.nl. Wij helpen u graag verder!

× Kan ik u helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday