Tarieven

Om de financiële aspecten transparant te maken, bespreken we hier wat inwonende zorg kost, inclusief de tarieven en hoe deze kunnen worden gefinancierd door middel van zorgindicaties, de Wet Langdurige Zorg (WLZ), en Persoonsgebonden Budgetten (PGB)

Vergoedingen vanuit de WLZ via het PGB  

Bijna al onze cliënten ontvangen een PGB onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ), waarmee zij onze inwonende zorgdiensten vergoeden.  Onze zorg is volledig dekkend door middel van het PGB vanaf profiel VV5. Cliënten van 24 Uurszorgloket ontvangen gratis begeleiding en advies bij een PGB aanvraag. Specifieke tarieven van 2024 kunt u via onderstaande button bekijken: 

Tarieventabel WLZ 2024 »

De precieze kosten zijn afhankelijk van de zorgvraag. Deze lichten wij graag telefonisch toe maar wij kunnen ook altijd langskomen voor een persoonlijke kennismaking. Als u hieronder uw gegevens achter laat, streven wij ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen. 

Vul het formulier onder aan de pagina in om meer inzicht te krijgen in welke kosten volledig vergoed kunnen worden vanuit het PGB.  

Kosten en tarieven van inwonende zorg 

De kosten voor inwonende zorg zijn afhankelijk van uw specifieke zorgbehoeften. Een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt welk zorgniveau noodzakelijk is en welk budget daarvoor beschikbaar wordt gesteld. Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) kunt u deze specifieke zorg inkopen, waarbij de kosten voor inwonende zorgverleners in bijna alle gevallen volledig worden gedekt. 

Vanaf zorgindicatie 5 is de zorg doorgaans volledig betaalbaar uit het PGB. Heeft u vragen over vergoedingen of kosten voor uw persoonlijke zorgvraag? Neem gerust contact op met onze zorgadviseur. 

 Extra kosten 

De zorg via 24 Uurszorgloket wordt dus in de meeste gevallen volledig vergoed. Echter zijn er een aantal extra kosten waarmee u rekening dient te houden. Dit gaat om de reiskosten van de zorgverleners en een feestdagenuitkering.  

Bij het inzetten van inwonende zorg moet ook rekening worden gehouden met de reiskosten van de zorgverlener. Deze kosten zijn gemaximeerd op €150,- per enkele reis. De reiskosten kunnen ook toegevoegd worden aan het maandtarief, waardoor deze bekostigd worden vanuit het PGB.  

Twee keer per jaar – met Pasen en/of Kerstmis – komt de inwonende zorgverlener in aanmerking voor een feestdagenuitkering van €272,-. U kunt een van deze uitkeringen jaarlijks laten dekken door uw PGB, waarmee wij u kunnen helpen bij het regelen van de benodigde formulieren. Uiteraard zijn deze kosten alleen van toepassing, als de zorgverlener werkzaam is tijdens deze feestdagen.  


Krijg inzicht in welke kosten volledig vergoed kunnen worden vanuit het PGB