Nachtzorg bij het 24 Uurs Zorgloket

Wanneer zelfstandig thuis wonen in de nachten niet meer mogelijk is, biedt het 24 Uurs Zorgloket de oplossing. Wij bemiddelen bij nachtzorg aan huis. Wanneer een familielid, vriend of kennis ’s nachts niet meer zelfstandig thuis kan wonen zorgen wij dat er een zorgverlener komt inwonen. Iedere nacht is er een zorgverlener aanwezig die zorgt voor de nodige ondersteuning, toezicht en begeleiding wanneer nodig. Door dit te doen ontzorgen wij mantelzorgers, vrienden en familie en kan de zorgbehoevende ook ’s nachts zelfstandig thuis blijven wonen.

Nachtzorg

De zorgverleners bij nachtzorg

Wanneer u nachtzorg aanvraagt via het 24 Uurs Zorgloket komt er in de meeste gevallen een zorgverlener inwonen uit een omringend EU-Land. Dit doen wij vanwege verschillende redenen. Eén van deze redenen is dat wij u scherpere tarieven kunnen bieden dan vergelijkbare Nederlandse organisaties. Anderzijds zijn deze zorgverleners ervaren en hebben zij van huis uit de authentieke toewijding mee gekregen om te zorgen voor naaste familie en/of vrienden. Gedurende 2 maanden komen zij naar Nederland om de nachtzorg te verzorgen. Na deze twee maanden worden zij afgelost door een andere zorgverlener. Lees hier meer over de zorgverleensters die het 24 Uurs Zorgloket inzet. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor Nachtzorg? *Belangrijk*

Wanneer u nachtzorg wilt verkrijgen via het 24 Uurs Zorgloket zijn er een aantal voorwaarden waar u rekening mee dient te houden. Dit wil zeggen dat wij er voor zorgen dat er een zorgverlener in huis kan worden geplaatst om de benodigde toezicht, ondersteuning en begeleiding te bieden. Echter dient de zorgverlener buiten werktijden een verblijfplaats te hebben om te kunnen slapen en eten. U bent zelf verantwoordelijk voor de kost & inwoning van de zorgverlener.  Vanuit de praktijk merken wij dat mensen die opzoek zijn naar nachtzorg, geholpen worden met inwonende 24 uurs zorg. Twijfelt u tussen nachtzorg of 24 uurs zorg? Bel met een van onze zorgcoördinatoren voor meer informatie over beide concepten.

Heeft u hier vragen over? Stel uw vraag gerust!

Nachtzorg betaalbaar uit PGB

Wist u dat de bemiddeling bij nachtzorg in de meeste gevallen volledig te betalen is van uit het persoonsgebonden budget (PGB)? Lees hier hoe u een PGB kunt aanvragen.

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen over de bemiddeling bij nachtzorg via 24 Uurs Zorgloket? Neem contact op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl. Ook heeft u de mogelijkheid om vrijblijvend een afspraak in te plannen. 

Let op: indien voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van injecties), dan blijft hiervoor de thuiszorg verantwoordelijk.