Zorg au pair voor ouderen

Wanneer u of uw dierbare niet meer zelfstandig thuis kan wonen, dan kunt u kiezen voor inwonende zorg. Dan komt er een zorg au-pair inwonen. Maar wat is een zorg au pair precies en waarom zou ik hiervoor kiezen? Zijn er ook bijkomende kosten. Wij leggen het graag aan u uit!

Wat is een zorg au pair?

Een zorg au pair is een zorgverlener die bij u of bij uw dierbare komt wonen. 24 Uurszorgloket regelt ervaren en gekwalificeerde zorg au pairs. Op deze manier is er dag- en nachtzorg aanwezig en kan iemand die zorg nodig heeft gerust thuis blijven wonen. De zorgverleners kunnen ondersteunen en begeleiden bij persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken en gezelschap bieden wanneer dit nodig is. Dit worden ook wel algemene dagelijkse levensverrichtingen genoemd.

Waarom een zorg au pair voor ouderen?

Wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk is kan een zorg au pair uitkomst bieden. Doordat de zorg au pair u voorziet van dag- en nachtzorg, blijft zelfstandig thuiswonen mogelijk. Daarnaast kan dit naaste familie ‘ontzorgen’ doordat zij helpen met persoonlijke verzorging, eventueel verpleging en andere dagelijkse levensverrichtingen. Er is altijd iemand aanwezig om toezicht te houden, hierdoor is eenzaamheid gelukkig niet meer aan de orde en hoeft angst niet langer een rol te spelen. Het allerbelangrijkste is dat men daardoor in hun eigen vertrouwde veilige omgeving kan blijven wonen.

Wij vinden het belangrijk dat een zorg au pair – zeker als hij of zij voor de eerste keer naar Nederland komt – warm wordt ontvangen. De cliënt met een hulpvraag is kwetsbaar, daar houden wij rekening mee. De zorg au pair bevindt zich echter ook in een kwetsbare situatie: de zorg au pair/zorgverlener verlaat zijn vertrouwde woon- en leefomgeving om tijdelijk in een ander land te gaan wonen bij zijn of haar nog onbekende cliënt. Op maandag komen de zorgverleners aan en van dinsdag tot donderdagochtend is de training, waarna ze persoonlijk door een medewerker van 24 Uurszorgloket gebracht en begeleid worden naar de cliënt.

Bel mij vrijblijvend voor meer informatie

Wat kost bemiddeling bij een zorg au pair?

In nagenoeg alle gevallen is de bemiddeling bij zorg au pairs te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Dit betekent dat u geen eigen extra kosten maakt voor deze vorm van zorg. Hoe vraag ik een PGB aan? Of vraag vrijblijvend uw kostenoverzicht aan.

Mocht u de bemiddeling bij een zorg au pair zelf willen betalen dan kunt u hier onze tarieven bekijken.

Taalbarrière 

Veel van de zorg au pairs zijn afkomstig uit Slowakije, Portugal of Polen. Om die reden krijgen wij vaak de vraag of er sprake is van een taalbarrière. Dit is echter zelden het geval. Zij spreken allemaal Duits en/of Engels. Uit ervaring weten we inmiddels dat het altijd lukt om elkaar te begrijpen, al spreek je niet dezelfde taal.

Lees hier verder voor meer informatie over de zorgverleners

Hoe denken de media en politiek over de inzet van zorg au pairs?

Ook de politiek en de media erkennen de waarde van zorg au-pairs, ook volgens hen zou dit dé oplossing kunnen zijn voor veel problemen van thuiswonende senioren en andere hulpbehoevende. Door zorg au pairs in te zetten, bieden wij de mogelijkheid voor ouderen en zorgvragers om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen, omringd door zorg die past bij hun individuele behoeften.

Lees hier een relevant nieuwsartikel met betrekking tot deze vorm van zorg: een zorg au-pair laten overkomen

Contact

Wilt u meer informatie over zorg au pairs of heeft u nog andere vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl. Wij komen u graag alle voordelen de bemiddeling bij zorg uitleggen.foto 24 uurszorgloket