Zorg voor ouderen thuis

Steeds vaker zijn mensen op zoek naar zorg voor ouderen thuis. Verzorgingstehuizen hebben vaak lange wachtlijsten en de zorgbehoevende willen vaak liever thuis blijven wonen. Door te bemiddelen bij zorg voor ouderen thuis ondervangen wij dit probleem zoveel mogelijk.

24 Uurszorgloket voorziet inwonende zorg. Dat betekent dat er een zorgverlener bij de zorgbehoevende komt inwonen. De zorgbehoevende kan op die manier zelfstandig thuis blijven wonen. De zorgverlener biedt de benodigde zorg, ondersteuning en begeleiding bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Wij zijn hierbij gespecialiseerd in de bemiddeling bij ouderenzorg en zorg voor mensen met dementie, Parkinson, COPD en MS.

Lees hier meer over wat 24 Uurszorgloket doet.

Zorg voor ouderen thuis: de werkzaamheden

De zorgverleners ondersteunen en begeleiden de cliënt bij alle dagelijkse levensverrichtingen. Hieronder ziet u welke werkzaamheden hieronder worden verstaan:

  • Ondersteuning bij het verzorgen van het lichaam;
  • Hulp bij opstaan en aankleden;
  • Hulp in het huishouden;
  • Het maken van uitstapjes ter ontspanning;
  • Boodschappen doen en eten bereiden;
  • Gastheer/gastvrouw op het moment dat er visite aanwezig is.

Door 24 uur per dag aanwezig te zijn, is de zorgbehoevende ook niet langer alleen (en dus mogelijk ook niet meer eenzaam).

*Indien er voorbehouden en/of risicovolle handelingen noodzakelijk zijn (zoals het toedienen van injecties), dan blijft hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg verantwoordelijk.

Lees meer over de inwonende zorgverlener

Wat kost zorg voor ouderen thuis?

In de meeste gevallen zijn de kosten van zorg voor ouderen thuis, te betalen vanuit het persoonsgebonden budget. Dit is een budget waarmee mensen zelf hun zorg kunnen inkopen bij een zorgaanbieder naar keuze. Hoe dit precies in zijn werk gaat leest u hier.

U kunt er ook voor kiezen om zelf de bemiddeling bij 24 uurs zorg te betalen. In dat geval heeft u al zorg voor ouderen thuis vanaf gemiddeld €110,- per dag.

Bekijk hier ons volledige tarievenoverzicht of vraag een kostenoverzicht aan.

Contact

Wilt u meer weten over de bemiddeling bij 24 uurs zorg aan huis? Neem gerust contact met ons op via 0800-6444444 of stuur een e-mail naar info@24uurszorgloket.nl. Kijk voor de openingstijden en verdere contactgegevens op onze contactpagina.